Terratrèmol de tres graus a l'escala de Richter davant de la costa del Port de la Selva

El 112 ha rebut sis avisos de ciutadans que han percebut el sisme

Un terratrèmol de tres graus a l'escala de Richter s'ha deixat sentir aquets dilluns al migdia davant de la costa de l'Alt Empordà, entre Port de la Selva i Llançà, segons l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

El sisme s'ha percebut almenys a les poblacions de Roses, Palau-Saverdera, Port de la Selva i Colera, tot i que no ha causat danys. Per la seva banda, el telèfon d'emergències 112 ha rebut sis trucades alertant del terratrèmol, que ha tingut l'epicentre al mar a les 14.12 hores.

L'alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, ha explicat que el terratrèmol s'ha percebut clarament al municipi però que no té constància de danys.

14 trucades al 112

El telèfon d'emergències 112 ha rebut 14 trucades relacionades amb el terratrèmol segons ha informat Protecció Civil, que ha activat la prealerta del pla Sismicat.

El Centre d'Emergències de Catalunya CECAT s'ha posat en contacte amb els centres receptors d'alarmes dels municipis afectats on, d'acord a les primeres informacions de l'ICGC, es podria haver percebut el sisme, per descartar danys i comprovar si efectivament havia estat percebut.