La premsa internacional parla d'una victòria de la independència a Catalunya

The Guardian asseguren que el primer pas serà un pacte entre JxSí i la CUP

La victòria de les forces independentistes a Catalunya obre les edicions digitals de mitjans com els francesos 'Le Monde' i 'Libération' o els belgues 'Le Soir' o 'Le Libre'. Les informacions sobre el recompte a Catalunya també tenen un lloc destacat en mitjans anglosaxons com 'The Guardian', que ofereix un blog en directe.

"La participació ha estat particularment elevada", diu 'Le Monde'. Al 'The Guardian', el corresponsal avisa que "el primer obstacle" dels independentistes serà assolir un acord entre Junts per Sí i la CUP. La BBC també informa dels resultats electorals i diu que els partits del 'sí' han guanyat i que Madrid s'ha compromès a "bloquejar" qualsevol moviment cap a la independència.

"Els catalans es comprometen amb la independència", titula el francès 'Libération', que afegeix que els diputats pel 'sí' "dominaran el parlament regional amb una majoria sòlida" i "tindran les mans lliures per llançar el procés legislatiu de divorci". El rotatiu diu que Junts pel Sí i la CUP han assolit un "punt important" i que el proper repte seran les eleccions al Congrés dels Diputats.


L'italià 'Corriere della Sera' també obre la seva edició digital amb la victòria de les forces independentistes. El rotatiu destaca la participació "rècord" i que els partits del 'sí' han aconseguit "la majoria dels escons". El belga 'Le Soir' destaca els actes de Junts pel Sí al Born i diu que els independentistes van camí d'aconseguir una "gran victòria".

'Le Figaro' inclou la informació de Catalunya en portada en l'edició digital i remarca que els "catalans s'allunyen de Madrid" cap "a la via de la independència".