Localitzats més de 25 kg de marihuana en una plantació dins un pis de Bescanó

El propietari tenia la majoria de plantes exposades a la terrassa de l’habitatge

Agents dels Mossos d’Esquadra, van imputar el dia 23 de setembre, un home, de 49 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Bescanó (Gironès), com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública.
 
El dia 23 de setembre els mossos van tenir coneixement que hi podria haver una possible plantació de marihuana en un habitatge de la població de Bescanó.
 
La unitat d’investigació de Girona es va adreçar a l’adreça facilitada. Una vegada al lloc, des d’una plaça municipal es podia veure a la terrassa del pis algunes de les plantes que tenia el propietari.
 
Els mossos van localitzar al propietari que en cap moment  va negar tenir plantes de marihuana.
 
A quarts de set de la tarda, la policia va realitzar una entrada voluntària a l’habitatge. Es tractava d’un pis on el propietari no habitava però que freqüentava diàriament. Es van trobar diverses habitacions destinades a ser provisionalment assecadors de cabdells de marihuana, un balcó destinat al cultiu de les plantes  (uns 25 kg) de marihuana i en el menjador una taula destinada a la manipulació i posterior distribució de la substància.
 
L’home a més de dedicar-se a cultivar les plantes de marihuana a l’exterior i tallar les seves branques per ser assecades en diferents punts del domicili, també mesurava amb les balances de precisió les dosis que introduïa en bosses de plàstic transparent que posteriorment transportava i ocultava dins de paquets de tabac.
 
La policia va imputar al propietari del pis com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i el va citar per tal de comparèixer davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona.