Invertiran 1,2 MEUR en renovar part de la via del Cremallera de Núria

Les obres duraran del 28 de setembre al 2 de novembre

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) invertirà 1,2 MEUR en les obres de segona fase de renovació de la via del Cremallera de Vall de Núria que suposen la substitució del carril, travesses, balast i la millora de desguassos i canalitzacions des de Ribes de Freser fins a Queralbs.

Tot i les obres, l'accés a l'estació de Vall de Núria no es veurà afectat, ja que hi haurà un servei d'autobús alternatiu entre les estacions de Ribes Enllaç, Ribes Vila i Queralbs. Entre les estacions de Queralbs i Núria no hi haurà cap afectació ni modificació i es mantenen els horaris comercials des de totes les estacions.

Està previst que les tasques de millora, que es realitzaran de dilluns a divendres, finalitzin el dilluns 2 de novembre d'aquest mateix any.

Aquesta actuació completa les obres que es van fer durant la segona quinzena del passat mes de maig, quan el grup FGC va renovar la via del tram del viaducte de Toses. Les darreres actuacions s'havien fet el 1995, quan es va renovar parcialment el tram d'adherència amb la substitució de materials, i l'any 1999 amb la renovació del tram de cremallera.

En el que portem d'any, ha augmentat un 3,37% el nombre de viatgers que usen el cremallera (el més alt del sud d'Europa) respecte el mateix període de l'any anterior.