La CUP descarta el referèndum que proposa CSQEP

Salellas insta a aprofitar el 27-S per "canviar-ho tot" i no només per "maquillar-ho"

La CUP descarta convocar un referèndum acordat amb l'estat espanyol. El cap de llista per Girona, Benet Salellas, ha criticat la proposta de CSQEP, que defensa continuar picant pedra per aconseguir un referèndum legal. "Proposen un referèndum d'acord amb la legalitat espanyola, d'acord amb una legalitat heretada del franquisme", ha criticat Salellas.

"És una legalitat que no s'ha preocupat mai de redistribuir la riquesa per ajudar la gent que ho necessita, sinó que només ha servit per mantenir que els que guanyaven més durant el franquisme, continuïn guanyant més després del franquisme", ha exposat el candidat durant un acte públic al Teatre Principal d'Olot, amb la platea plena. "Aquesta legalitat de la que s'emplenen tant la boca la gent de CSQEP ni la volem ni la respectem", ha conclòs.

El candidat aposta a construir el nou país amb sobirania plena i ha criticat que Junts pel Sí hagi apostat per deixar a un costat la ideologia perseguint només la independència. "Si aprofitem el canvi que sigui per canviar les condicions de la gent, sinó farem el mateix que el 1978, maquillar-ho una mica i canviar-ho perquè tot continuï igual", ha afirmat Salellas.

Benet Salellas ha assegurat que "la legalitat espanyola" és la que avala la Junta Electoral, el Tribunal Constitucional, el Banc d'Espanya, la que impedeix que els immigrants que fa anys que viuen a Catalunya puguin votar i, també, la que ha permès que h hagi desnonaments i pobres energètica. "Aquesta legalitat a nosaltres no ens representa", ha asseverat el candidat.

Després, ha fet una declaració d'intencions i ha assegurat que la CUP vol que la nova república catalana "comenci accelerant" i que el primer govern provisional adopti un pla de xoc de mesures concretes que serveixin per "blindar l'escola, la sanitat pública i aturar les privatitzacions de convergència".

Aquest pla també ha de ser l'instrument per crear un parc públic d'habitatge amb els immobles buits que hi ha a mans dels bancs per garantir l'accés a l'habitatge, aprovar una tributació més justa que gravi més les rendes més altes i nacionalitzar l'energia per impedir més talls de subministraments a persones sense recursos.

Quim Arrufat ha tancat l'acte d'aquest dimarts afirmant: "El 27-S no anem a gestionar engrunes autonòmiques, anem a plantejar que volem governar-nos, que ens hem mirat al mirall i hem decidit que el poble ho fa millor que ells i no estem disposats a que ens governin perquè ens continuïn malgovernant".