Castel (C's) posa com a exemple 'de sentit comú i responsabilitat' la sortida de Lloret de l'AMI

El candidat de C's es compromet a no impulsar cap infraestructura que no compti amb el suport del territori

El cap de llista de C's ha fet campanya aquest matí a Lloret de Mar, on s'ha reunit amb el sector hoteler. Jean Castel, però, ahir al vespre també va assistir al ple municipal on es va aprovar la sortida del municipi de l'AMI. Va ser arran d'una moció presentada pels regidors de C's i del PPC, que també va obtenir el suport del MILLOR, el PSC i un regidor ecosocialista. En total, dotze vots.

El resultat suposa que Lloret de Mar es converteixi en el segon municipi català que surt de l'associació (després de Cabrera d'Anoia). Per a Castel, la moció que va tirar endavant C's "evidencia que som el vot útil, perquè els nostres dos regidors han aconseguit que un ajuntament decideixi deixar de formar part de l'AMI".

Per a Castel, la quota de 3.599 euros que pagava Lloret de Mar per estar dins l'associació eren "diners malbaratats". El cap de llista de C's ha assegurat que aquests diners "no tenien cap mena retorn" i que "els recursos públics, precisament, han de ser per als ciutadans, que són els qui els generen amb els seus impostos". "La sortida de l'AMI és una decisió presa des del sentit comú i la responsabilitat", hi ha afegit.

El cap de llista de C's també ha aprofitat la reunió d'aquest matí amb el sector hoteler per exposar-los les propostes en matèria de turisme que defensa el seu partit. Castel les resumeix en dos eixos: apostar per la desestacionalització i fer que els recursos destinats al sector reverteixin als municipis, per exemple, "amb nous plans d'ordenació urbanística que els impulsin".

En aquest punt, Jean Castel ha assegurat que la taxa turística, com està plantejada actualment, no té raó de ser. "Nosaltres canviaríem del tot aquest model, perquè els recursos no van a parar al sector; la taxa es va crear perquè l'Administració tenia necessitat de recursos, però els diners que se n'obtenen no es reverteixen ni al sector ni al municipi", ha insistit el cap de llista de Ciutadans.

Lluita contra els apartaments il·legals

Dins les propostes per al sector turístic, el número 1 també ha insistit en què cal "afrontar d'una vegada per totes la lluita contra els apartaments il·legals". "Ens cal deixar la política de despatx i començar a trepitjar carrer buscant solucions, perquè sinó el turisme quedarà estancat", ha subratllat.

Aprofitant que Lloret de Mar és un dels municipis -juntament amb Blanes- que està inclòs dins el perllongament de la C-32, Castel també ha parlat d'infraestructures. I aquí, el cap de llista de C's s'ha compromès a no impulsar-ne cap que no compti amb el consens del territori i dels respectius ajuntaments.

"Tota inversió ha de tenir una finalitat, ha de respondre a un millor servei; i si la C-32 s'ha de fer amb un altre prisma o una altra adequació, nosaltres hi serem al costat", ha dit Castel, recordant que a Lloret es va aprovar una moció on es demanava una moratòria en l'inici de les obres (inicialment, previstes aquest setembre) i una consulta ciutadana.