Els comerços d'Olot podran alertar la policia amb una app per a mòbils i tauletes

Emet un senyal d'emergència que rep la central amb informació de la ubicació de l'establiment

La Policia Muunicipal d'Olot posa a disposició dels comerços de la ciutat un sistema d'emergències anomenat Botó Vermell. Es tracta d'un dispositiu per a telèfons mòbils i tauletes (amb sistema Android) per poder demanar ajuda immediata als agents en cas d'urgència.

Els comerciants només han de prémer aquest botó virtual que emet un senyal d'emergència a la central de la policia indicant la ubicació de l'establiment. Immediatament, els agents es posen en contacte amb el responsable del terminal per saber per quin motiu l'ha activat i enviar-hi efectius si cal. D'altra banda, el cos incorporarà el 2016 un gos ensinistrat per ajudar els agents en controls d'alcoholèmia i recerca de drogues El dispositiu s'ha presentat aquesta tarda a Olot. Des de la policia han explicat que el Botó Vermell no pretén substituir cap sistema d'alarma sinó que és únicament un mitjà d'avís a la Policia Municipal. 

Per poder gaudir d'aquesta eina només cal tenir un comerç que disposi d'una seu fixa a Olot. En canvi, no s'hi poden acollir els establiments que, per llei, estan obligats a estar connectats a una central d'alarmes, com és el cas de les entitats bancàries, les joieries o altres botigues similars. 

Gos ensinistrat i lectors de matrícules

A banda d'aquesta eina pensada específicament per als comerciants, la policia incorporarà a principis d'any un gos ensinistrat per ajudar els agents en casos com els controls d'alcoholèmia o, bàsicament, la recerca de substàncies estupefaents. El sostsinspector en cap de la Policia Municipal, Ignasi López, ha explicat que ja estan treballant en l'ensinistrament del gos i que podrà començar a treballar colze amb colze amb els agents a principis del 2016. 

D'altra banda, també s'està treballant per instal·lar dos lectors de matrícules als accessos de la ciutat. Aquest sistema emet un avís a la central de policia després de detectar la presència de vehicles sostrets, turismes propietat de persones en recerca o bé multireincidents en els punts on es col·loquen els aparells.