Detenen dos conductors per circular sense tenir permís de conduir

Fou a Campllong i la Cellera de Ter

En el primer cas es tracta d'un home de 25 anys, de nacionalitat maliana i veí de Cassà de la Selva, que hauria comès un delicte contra seguretat del trànsit, per conduir sense haver obtingut mai permís o llicència, i per un delicte de falsificació document públic.

Els fets van passar la tarda del 10 de setembre quan una patrulla de trànsit efectuava un control preventiu d'alcoholèmia a la carreta C-25, al punt quilomètric 241.3, a Campllong (Gironès).

Pels volts de dos quarts de vuit del vespre, els agents van aturar un vehicle i el conductor va presentar un permís de conduir espanyol que podia ser fals. Un cop fetes les comprovacions oportunes van constatar que no disposava de cap tipus de permís de conduir.

El conductor va reconèixer que l'havia adquirit a Mataró per uns 1.500 euros. Va quedar detingut pel delicte relatiu al trànsit i per la falsificació.

L'endemà va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat.

D'altra banda, els Mossos van detenir el dia 15 de setembre un home de 18 anys, de nacionalitat espanyola i veí d'Amer (la Selva), com a presumpte autor d'un delicte contra seguretat del trànsit, per conduir temeràriament i sense haver obtingut mai cap permís o llicència.

Els fets van passar a primera hora del matí del mateix dia 15, a la Cellera de Ter (La Selva). Els mossos tenien coneixement que un jove circulava habitualment i de manera temerària amb una motocicleta, des de la població d'Amer fins a la Cellera de Ter.

Cap a les nou del matí els agents van localitzar el motorista a la C-63, al punt quilomètric 43.5, dins del nucli del Pasteral (la Selva), circulant en sentit contrari, sense enllumenat i aixecant la roda davantera.

En veure els mossos, el motorista va fer un canvi de sentit cap a un camí de terra i es va escapolir a través d'un canyar.

Després de fer algunes indagacions, els policies van saber que el jove treballava en una empresa del mateix polígon de la Cellera i una patrulla es va situar per la zona.

Al cap d'una estona van localitzar el motorista, que es dirigia a l'empresa, i el van interceptar. Un cop identificat, els agents van constatar que la motocicleta no tenia cap mena de documentació i l'home mai havia obtingut el permís de conduir, per la qual cosa el van detenir.

El detingut, que no tenia antecedents, va passar el dia 16 a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners, el qual el va deixar en llibertat amb càrrecs.