Vidal (CSQEP) vol recuperar el Departament de Medi Ambient

Proposa desencallar el procés participatiu del parc natural de l'estany de Banyoles

El cap de llista de Catalunya Sí Que Es Pot per Girona, Marc Vidal, promet recuperar el Departament de Medi Ambient per acabar amb la situació de "doctor Jeklly i míster Hyde" que va crear CiU quan va "fragmentar en dos" la conselleria. "Mentre per una banda Territori vol tirar endavant projectes per l'altra Agricultura li diu que no hi ha diners", ho exemplifica el número 1.

Per a Vidal, la conseqüència clara és que s'ha desatès la gestió dels parcs naturals i espais protegits, que són "un actiu per potenciar el paisatge, el turisme i l'economia". Si surt escollit diputat, Vidal ja s'ha compromès d'entrada a desencallar "immediatament" el procés participatiu del parc natural de l'estany de Banyoles.

El cap de llista per Girona ha aprofitat que avui fa campanya per Banyoles per presentar-hi les propostes de la coalició en matèria de medi ambient. Marc Vidal ha posat el projecte del parc natural de l'estany com a exemple de "la deixadesa" a què CiU ha sotmès la defensa del territori i els seus espais naturals.


Vidal s'ha fet acompanyar del regidor d'ICV Joan Luengo, qui ha recordat que els ecosocialistes van impulsar una proposta de resolució al Parlament perquè, durant el primer semestre del 2015, es fes un procés participatiu al voltant del futur parc. "Doncs bé, ja som a setembre i aquest procés no s'ha fet", ha dit Luengo. I ha precisat: "I això no ha estat perquè Espanya ens hagi dit que no puguem, sinó perquè al govern de Banyoles i el de la Generalitat, per descuit o ineptitud, ho han deixat passar".

"Tenim una altra promesa incomplerta, una més, per part del Govern", hi ha afegit Vidal. Per això, el número 1 de la candidatura de Catalunya Sí Que Es Pot s'ha fixat com a prioritat desencallar aquest procés participatiu perquè es faci de "manera immediata". "La feina ja està feta, haurem de recuperar la proposta de resolució, però la tirarem endavant al més aviat possible", ha assegurat el número 1.

Impulsar les figures de gestió

Al costat d'això, i d'impulsar el parc natural de les capçaleres del Ter i del Freser, Marc Vidal també ha situat com un dels seus eixos programàtics el de dotar els parcs naturals dels instruments de gestió adequats. "Volem que totes aquelles figures de gestió que han quedat a mitges es facin del tot, i recuperar tot allò que CiU ha destruït durant els darrers cinc anys", ha dit el cap de llista de Catalunya Sí Que Es Pot.

I aquí, Marc Vidal no s'ha estat de criticar obertament la decisió del Govern d'eliminar la conselleria de Medi Ambient. "Amb la seva fragmentació en dos, CiU ha actuat com fan el doctor Jeklly i míster Hyde; per una banda, Territori aprovava figures de protecció i, per l'altra, Agricultura les escanyava econòmicament perquè no les dotava de cap pressupost", ha dit el cap de llista.

Vidal s'ha compromès a recuperar la conselleria de Medi Ambient, si la seva candidatura entra a Govern, i ha recordat que, durant les dues últimes legislatures, els pressupostos de la Generalitat "han reduït els esforços destinats a protegir els espais naturals fins a tres vegades més que altres departaments".

El cap de llista de Catalunya Sí Que Es Pot ha assegurat que l'aposta de la seva candidatura, "a diferència del què ha fet el Govern", passa per concebre els parcs naturals "des d'un punt de vista molt més europeu". En aquest punt, Marc Vidal ha recordat que els parcs són un actiu que no només permet protegir el patrimoni natural "de l'especulació", sinó també impulsar altres sectors que depenen d'aquell territori (com el turisme o l'agricultura).