La PAH Gironès demana als jutges que aturin de manera immediata els desnonaments

La plataforma demana que s'apliqui la nova llei en matèria d'habitatge

Una trentena de membres de la PAH Gironès han protagonitzat una acció al Palau de Justícia per demanar als jutges que comencin a aplicar "des de ja" la nova llei per aturar desnonaments i talls de subministraments a famílies en situació de vulnerabilitat. 

A finals de juliol, el Parlament va aprovar per unanimitat la proposició de llei basada en la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) de mesures urgents per a fer front a l'emergència habitacional i a la pobresa energètica. La llei pretén reduir els desnonaments i els talls de subministraments bàsics com aigua, llum i gas. 

Per això, els membres de les PAH de tota Catalunya han entrat escrits adreçats als jutges per demanar-los que, en base a aquesta nova llei, aturin de manera "immediata" els desnonaments que tenen sobre la taula. "Els demanem que a partir d'ara mateix ja no hi hagi cap desnonament més", ha subratllat una de les membres del moviment a Girona, Àngels Alcañiz. La PAH té coneixement que a partir de demà mateix ja hi ha previstos una desena de desnonaments per al que queda de mes de setembre.

La PAH recorda que els ajuntaments i la Generalitat també tenen un paper actiu en aquesta llei i que, per tant, han de "pressionar" entitats bancàries perquè els cedeixin pisos per a la borsa d'habitatge social. També els insta a oferir pisos de lloguer social a famílies que ja no poden pagar l'hipoteca o el lloguer i han de ser desnonats. 

Alcañíz demana que en casos de desnonaments de lloguer s'obri un procés de dos o tres mesos perquè el propietari i el llogater puguin negociar i que el propietari ofereixi un lloguer social a la família, si compleix els paràmetres d'estar en situació d'exclusió residencial.