La Pegatina, Noa, Rosendo, Molotov Jukebox i Els Catarres, a les Fires de Sant Narcís

La ciutat viurà més de 60 concerts i repeteix l'aposta per la música electrònica

Girona ja té a punt la programació musical per a les Fires de Sant Narcís 2015. En total, més de 60 concerts repartits per set escenaris (s'incorporen com a novetats el Teatre Municipal i la plaça Calvet i Rubalcaba) amb varietat d'estils musicals. Del 23 d'octubre a l'1 de novembre, s'hi podran veure noms destacats de l'escena nacional i internacional com La Pegatina, Noa, Rosendo, Molotov Jukebox (el grup de l'actriu de 'Joc de Trons' Natalia Tena) i Els Catarres.

El consistori torna a apostar per l'electrònica i passaran per Girona discjòqueis reconeguts com Cristian Varela, UMEK i Tiga. La programació del 2014 va aconseguir el premi ARC a la millor programació de festa major. Una de les novetats d'aquest any serà el concert de presentació de les Fires, un avanç de la programació d'aquesta tardor, el 25 de setembre. Els Amics de les Arts oferiran al Teatre Municipal de Girona -amb les entrades ja gairebé exhaurides- una actuació per posar el punt final a la gira especial per celebrar el desè aniversari damunt dels escenaris que han fet aquest 2015.

La música electrònica, sota la coordinació d'EUMES, tornarà a ser protagonista, després de l'èxit de l'any passat amb l'actuació de Jeff Mills. Dos dels DJ més reconeguts de l'escena internacional, l'eslovè UMEK i el canadenc Tiga, actuaran a l'EUMES Stage de la Copa el dijous 29 d'octubre. Prèviament, i el mateix dijous, la plaça de Sant Feliu acollirà les sessions del DJ madrileny Cristian Varela i de dos dels DJ amb més projecció actualment: el gironí Dosem i DJ UNER.

Aquest any la plaça de Calvet i Rubacaba s'incorpora a la llista d'escenaris de la programació musical de Fires. Amb la proposta Girona Districte Musical, aquest espai batejat amb el nom d'Escenari Enderrock, acollirà deu actuacions el cap de setmana del 24 i 25 d'octubre. El dissabte, s'hi podrà veure Mox, Montreal 76, Pearson, Patch i Pantaleó. El diumenge actuaran Pau Figueres, Sense Sal, Copa Lotus, Trau i Bonobos.


Set escenaris, seixanta concerts

La Copa tornarà a ser 'escenari principal de les actuacions musical d'aquesta edició de les Fires de Sant Narcís. Hi passaran noms com La Pegatina, Zoo i Los Caligaris, Banda Bassotti Crim i Medusa Box, Rosendo i Ninyin's Mind Band, Molotov Jukebox featuring Natalia Tena i The Excitements, Els Catarres i Aspencat, que tancaran la programació a la Copa el dissabte 31 d''octubre.

La plaça de Sant Feliu oferirà de nou un espai de música on passaran noms destacats de l'escena del país com Pau Vallvé i Tom Hagan (dissabte 24 d'octubre), Feliu Ventura amb el Xerramequ i els Aborígens i De Calaix (dimarts 28 d'octubre), l'EUMES Stage (dijous 29 d'octubre), la final del Concurs Intro 2015 (divendres 30 d'octubre) Bremen (dissabte 31 d'octubre).

L'envelat de la plaça de Miquel de Palol proposa, igual que els últims anys, una programació de música de ball amb les millors orquestres del país. El dissabte 24 d'octubre s'hi podrà escoltar l'Orquestra Plateria, que passarà per Girona en el marc de la seva gira de comiat dels escenaris després de 40 anys de carrera.

La gironina Orquestra Maribel serà l'encarregada d'amenitzar el tercer sopar popular de Fires el dimecres 28 d'octubre. Aquest any no hi faltaran tres noms clàssics del món de l'orquestra al nostre país: La Principal de la Bisbal (que actuarà a l'envelat el 29 d'octubre, després de fer-ho el mateix dia al migdia a l'Auditori), l'Orquestra Selvatana (farà doble audició de ball i concert el 30 d'octubre) i l'Orquestra Maravella (que també farà doble audició de ball i concert el dissabte 31 d'octubre).

L'Auditori de Girona se sumarà també aquest any a la programació de Fires amb els concerts d'Albert Pla, Fermín Muguruza i Refree, amb l'espectacle 'Guerra', el 24 d'octubre; Vinicio Capossela amb Cabo San Roque, el 25 d'octubre, i la presentació del nou treball de la cantant israeliana Noa, 'Love medicine', el 31 d'octubre.

Els més menuts podran gaudir també aquest 2015 de propostes musicals interessants a l'Espai Copeta, que oferirà un concerts de heavy, música electrònica i rumba. Heavy per xics hi actuarà el 24 d'octubre, EUMES Kids oferirà un taller de DJ i un concert amb Midnight el 29 d'octubre i Landry el Rumbero farà ballar la canalla amb la seva rumba catalana el 31 d'octubre.

A aquests cinc espais, aquest any s'hi sumen el Teatre Municipal, amb el concert de presentació de la programació de Fires, i la plaça de Calvet i Rubalcaba, per oferir, tal com ha explicat la regidora adjunta a l'alcaldia, Marta Madrenas, una programació musical "que pugui abastar públics de totes les edats i tots els estils".

L'alcalde també ha volgut fer una valoració positiva de la programació que presenten per fires. "Presentem una programació musical de referència amb un fort accent gironí. Una proposta madura i consolidada, que s'obre a noves tendències, com el que ens arriba d'EUMES, que ens connecta amb l'avantguarda de la música creativa arreu del món", ha destacat.