Bruguera (PSC) promet situar el salari mínim en el 60% de la mitjana dels sous

Fixa com a prioritat "que les persones tinguin feina i un sou dignes"

El cap de llista del PSC per Girona ha escollit el barri de Germans Sàbat per presentar-hi les propostes socialistes per lluitar contra l'atur i crear "ocupació de qualitat". Acompanyat de la número 2 de la candidatura, Maite Guerrero, que és veïna del barri, Bruguera ha demanat que els facin confiança "tots els catalans i catalanes que creguin que la seva prioritat és tenir una feina de qualitat i un sou per poder tenir una vida digna".

"Nosaltres ens dirigim a les classes treballadores catalanes a qui no els fan nosa els pobles d'Espanya, i que volen que els servidors de la gent es dediquin a contribuir a la dignitat de la vida de les persones", hi ha afegit. Per Bruguera, les polítiques d'ocupació han de posar el focus en eradicar la devaluació de sous i la desigualtat de salaris. Per això, s'ha marcat com a prioritat lluitar per aconseguir que el salari mínim interprofessional se situï en un fix del 60% de la mitjana dels sous.

"La preocupació dels socialistes és que les persones d'aquest país tinguin una feina, i que aquesta els hi permeti cobrar un sou per viure amb la dignitat que es mereix tothom", ha dit el cap de llista per Girona. Rafel Bruguera també ha criticat les receptes d'austeritat que han aplicat els governs de CiU i del PP, tant des del Parlament com des del Congrés.

Cap estratègia diferent

"El govern de Catalunya no ha presentat cap estratègia diferent a les del PP a Madrid per sortir de la crisi i generar ocupació; hi ha un concepte d'austeritat mal entès, que es reflexa en la llei d'estabilitat pressupostària aprovada per CiU i el PP, i que va en detriment dels ciutadans i ciutadanes", ha assegurat el número 1 dels socialistes. Bruguera ha explicat que les conseqüències de les polítiques de l'Estat i el Govern han estat un empobriment progressiu de la classe mitjana i l'augment de la precarietat (provocada per la reforma laboral).

"Les desigualtats han augmentat amb el PP i CiU al govern", ha subratllat Bruguera. I hi ha afegit: "Han aplicat les receptes de la dreta tant a Catalunya com a la resta de l'Estat, per això nosaltres impulsarem que es derogui la reforma laboral, aprovarem un nou estatut dels treballadors i restablirem la negociació col·lectiva que el PP i CiU ens han usurpat".

Enfront les polítiques d'austeritat, Bruguera ha enumerat les propostes del PSC en matèria d'ocupació, que d'entrada passen per defensar els drets dels treballadors. "Ens ve de mena", ha precisat el cap de llista del PSC. Bruguera també ha dit que és "essencial" tirar endavant un pla de xoc contra l'atur juvenil, els majors de 45 anys que han perdut la feina i els aturats de llarga durada.

Les propostes del PSC es completen amb l'exigència del compliment de la quota de reserva del 2% a favor de les persones amb discapacitat, impulsar la Llei de Bases de l'Economia Social i Solidària, establir la Renda Mínima d'Inserció i lluitar per eradicar la bretxa salarial entre homes i dones.