El videojoc 'Space Invaders' dels 80 protagonitza el cartell de les Fires de Girona

Gemma Moreno i Joan Codina són els autors de la proposta guanyadora

La presentació del cartell de Fires de Sant Narcís és un dels primers actes que marquen el compte enrere per a l'inici de les festes de la ciutat, que enguany seran del 23 d'octubre a l'1 de novembre.

Fins a 14 propostes s'havien presentat al concurs del cartell de fires que, finalment, han guanyat la dissenyadora Gemma Moreno i l'il·lustrador Joan Codina.

Els creadors s'han inspirat en el joc de videoconsola 'Space Invaders' (o Galàxia), molt conegut als anys 80 i que, popularment, es coneixia com el joc 'dels marcianos'. Al cartell apareix Sant Narcís i els 'marcianos' es canvien per mosques. L'aspecte de tots els personatges recorda l'estètica del joc, amb imatges molt pixelades.

Els autors han pensat que aquesta seria una bona fórmula per atraure l'atenció de la generació que va créixer amb aquell joc i evocar-li records; però també per captar l'interès dels més joves. "És un cartell que pot agradar tothom", ha valorat l'alcalde, Carles Puigdemont. 

Sant Narcís torna a ser protagonista i apareix a la part inferior del cartell i, amb la seva vara, va guiant les mosques perquè es mantinguin totes juntes sobre el seu cap. Tots els elements del cartell recorden l'estètica del videojoc, amb imatges molt pixelades. A baix, a més, els autors hi ha afegit dues banderes: la senyera i la del Girona F.C.

Més enllà de la imatge, els autors busquen també llençar un missatge. "Volem reivindicar que les fores poden tenir més força que els jocs d'ordinador que són ara els reis de l'oci i tenen la mainada encantada", ha explicat un dels autors, Joan Codina. 

Per la seva banda, l'alcalde, Carles Puigdemont, ha lloat el nivell de les 14 propostes presentades i ha dit que el cartell "funciona molt bé" perquè el missatge que volen donar i l'estètica que busquen es capta de seguida. La resta de cartells que s'han presentat al concurs estaran exposat a l'espai web que l'ajuntament té a Internet per a les exposicions virtuals.