Els Mossos faran prop de 600 controls a les carreteres aquest cap de setmana

Posaran especial èmfasi en la prevenció del consum d'alcohol i drogues i l'ús del mòbil

Els Mossos d'Esquadra faran 589 controls a les carreteres catalanes durant aquest cap de setmana, concretament entre aquest divendres a les tres de la tarda i diumenge a la mitjanit, amb l'objectiu de minimitzar les afectacions viàries en el retorn parcial de la mobilitat estiuenca.

Els controls posaran èmfasi en la prevenció de les distraccions motivades, principalment, per l'ús del telèfon mòbil al volant, i en els test de drogoalcoholèmia, amb 230 i 195 controls, respectivament. La resta correspondran seran de transports (30), velocitat (41), prevenció de motoristes (85) i avançaments (8). D'altra banda, el Servei Català de trànsit preveu un dispositiu especial de regulació de trànsit a la N-340.

A més, entre divendres i diumenge, els Panells de Missatge Variable (PMV) s'utilitzaran per conscienciar el repunt de l'accidentalitat i s'informarà del nombre de morts i ferits greus. Els missatges seran "Fins a 04/09 114 persones mortes / objectiu cap víctima" i "Fins a 04/09 622 ferits greus / objectiu cap víctima".

Quant a les mesures especials per minimitzar les afectacions viàries aquest cap de setmana encara de retorn parcial de la mobilitat estiuenca, l'SCT habilitarà diumenge a la tarda carrils addicionals en el sentit contrari a l'habitual (transfer) a la C-32 sud entre el Garraf i l'Hospitalet de Llobregat,a la C-32 nord entre Vilassar i la Pota Nord/B-20 i a l'AP-7 entre Sant Celoni i la Roca del Vallès. També diumenge s'aplicarà una ordenació especial de la mobilitat a la C-31 a Platja d'Aro (rotonda de la Nàutica) i a la C-65 a Cassà de la Selva. Tant divendres a la tarda com dissabte al matí per afavorir la mobilitat cap a la costa, a la GI-662 a Castell-Platja d'Aro s'invertirà la prioritat de pas de la rotonda situada al punt quilomètric 3,8.

D'altra banda, l'SCT i els Mossos d'Esquadra continuaran aplicant una ordenació i regulació especial del trànsit a la N-340 a les comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre com a mesura preventiva, atès que són uns trams amb elevada intensitat de vehicles, presència de camions i elevada sinistralitat.

En concret es disposarà un abalisament a l'eix central de la via per evitar avançaments i possibles girs a l'esquerra en aquests trams de la N-340. Concretament, seran entre divendres a la tarda i diumenge al llarg de tot el dia a Torredembarra, del punt quilomètric 1.176,6 al 1.178 (un tram) i divendres a la tarda i dissabte al llarg de tot el dia a l'Ametlla de Mar, del punt quilomètric 1.113,4 al 1.119,5 (un tram) .

A més, dissabte a la tarda amb motiu de la celebració del XXX Triatló de Catalunya es restringiran les sortides de la C-66 cap a Fontcoberta, Banyoles i la GIP-5121 en ambdós sentits.