Creix el nombre de turistes d'aquest agost un 6% respecte l'any passat

Els francesos són els més nombrosos

El sector turístic català tancarà aquest mes d'agost amb moderada satisfacció després d'haver-se pogut recuperar d'un juliol irregular. La costa ha obtingut ocupacions per sobre del 90%, com és el cas del Maresme o de la Costa Brava on s'ha registrat un increment del 8% respecte l'agost passat.

A la demarcació de Lleida també s'han registrat un 5% de pernoctacions més amb més visitants en actius com el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici o el Tren dels Llacs.

A la Costa Daurada, la davallada del turisme rus en un 50% ha obligat a reconduir l'oferta per poder salvar els mobles. A les comarques centrals i a les Terres de l'Ebre, el turisme rural ha deixat un balanç positiu.

Pel que fa a les comarques gironines, des de la Federació d'Hostaleria de les comarques de Girona han explicat que s'ha registrat un augment de les ocupacions durant el mes de juliol i agost d'enguany en comparació amb el mateix període de temps del 2014. En concret, ha crescut un 8% l'ocupació durant el mes de juliol i un 6% aquest agost en comparació amb l'any passat.

Una situació que, des del sector, relacionen amb el bon temps que ha fet aquest estiu, la lleugera recuperació econòmica que assenyalen des de les administracions públiques i a les incidències i atacs que s'han produït a d'altres països banyats pel mediterrani, competidors de la Costa Brava, que fins ara acollien un gran nombre de turistes. A grans trets, la zona de la Costa Brava, la Garrotxa i l'Alt Empordà han estat les comarques on s'han registrat les ocupacions més altes, entre el 70 i 75% al juliol i 80 i 90% aquest agost. La majoria dels turistes eren famílies i parelles de mitjana edat de la demarcació de Barcelona. Pel que fa al turisme estranger, gran part eren francesos seguits de britànics, alemanys i belgues.

D'altra banda, les cases rurals del litoral gironí han fregat el ple absolut durant aquest mes d'agost i, els establiments situats a les zones interiors, han registrat ocupacions d'entre el 70 i 80%, un 15% més que l'any passat. "Ha estat una temporada molt bona, ja firmaria perquè l'any vinent torni a ser igual", ha resumit el president de l'Associació de Turisme Rural Girona, Ramon Corominas.

Pel que fa als càmpings gironins, els establiments han assolit les expectatives marcades arribant a una ocupació mitjana del 85% durant aquest mes d'agost.
De cara a setembre, el sector assenyala que no poden avançar gaires dades ja que depenen de les reserves d'última hora que estaran molt guiades per la meteorologia. En principi es preveu que la majoria dels turistes visitin les comarques gironines durant la primera quinzena del mes de setembre i s'hi estiguin entre dues i tres nits.