L'Ajuntament de Girona detalla als comerciants les afectacions del rodatge de 'Joc de Trons'

S'ha desglossat per dies els carrers afectats

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont; el regidor de Serveis Socials, Habitatge i Cooperació i regidor del Barri Vell, Eduard Berloso, i el regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, s’han reunit aquest matí a l’Ajuntament de Girona amb representants dels veïns i dels comerciants del Barri Vell, entre els quals hi havia el president de l’Associació d’Hostaleria de Girona i Radial, Josep Carreras; el president de l’Associació de Bars i Restaurants de Barri Vell, Josep Maria Oliveras, i diversos membres de la directiva de l’Associació de Veïns del Barri Vell.
 
Es tracta de la primera reunió informativa del conjunt de trobades previstes amb veïns, restauradors i comerciants de la zona afectada pel rodatge de la sèrie “Joc de trons” a Girona, que s’ha fet un cop tancat el calendari del pla de rodatge. Hi han participat també representants de la productora encarregada del rodatge i els tècnics municipals de Cultura, Mobilitat, Policia Municipal, Urbanisme, Sostenibilitat i Alcaldia implicats en la coordinació de les afectacions.
 
Durant la trobada d’aquest matí, s’ha explicat als assistents les afectacions del rodatge i la seva preparació durant els propers dies. S’anirà informant progressivament dels talls concrets, els carrers específics, amb dates i horaris. A trets generals, per zones, les dates de les afectacions per tasques de preparació, assaigs, rodatge i desmuntatge seran les següents.
 
- Bisbe Cartañà: Del 30 d’agost al 7 de setembre.
 
- Pujada de Sant Martí: Del 28 d’agost a l’1 de setembre estarà afectada en part i del 2 al 6 de setembre estarà afectada totalment.
 
- Carrer de la Claveria: Del 30 d’agost al 7 de setembre.
 
- Carrer de l’Escola Pia: Del 3 al 7 de setembre.
 
- Carrer de Sant Llorenç: De l’1 al 7 de setembre.
 
- Carrer de Ferran el Catòlic: Del 24 d’agost al 16 de setembre.
 
- Plaça dels Jurats: Del 27 d’agost al 14 de setembre.
 
- Escales de la Catedral: De l’11 al 16 de setembre.
 
- Carrer dels Manaies: Del 7 al 16 de setembre.
 
- Pujada de Sant Feliu: Del 2 al 4 de setembre i del 13 al 16 de setembre.
 
- L’única afectació a zones de càrrega i descàrrega del barri a causa del rodatge de la sèrie seran les ubicades a la plaça de l’Oli, que estaran reservades per a la productora els dies 4 i 5 de setembre.   
 
- Plaça Sant Pere: Del 30 d’agost al 16 de setembre, aprofitant el rodatge de la sèrie, es portarà a terme una prova pilot per establir un sol sentit de circulació al carrer –del carrer de la Barca cap al carrer de Pedret-. Es reservaran per a la productora una part dels aparcaments ubicats a la part dreta del carrer.
 
- Afectacions a les zones d’aparcament: del 24 d’agost al 16 de setembre, l’aparcament de la plataforma del riu Galligants, al carrer del Bellaire, estarà reservat per a la productora. Del 30 d’agost al 8 de setembre i de l’11 al 16 també tindran reservat l’aparcament de la plaça dels Apòstols i de la plaça dels Lledoners. De l’1 al 15 de setembre també quedarà afectat l’espai de la plaça de Sant Domènec.
 
L’objectiu de les trobades és establir un punt de comunicació i d’informació bidireccional entre el consistori i els veïns i comerciants del Barri Vell per tal d’explicar detalladament i de forma actualitzada les afectacions que el rodatge de la sèrie puguin tenir als carrers del barri. Tota la informació actualitzada es podrà consultar també al web municipal i es difondrà a través de les xarxes socials. A més, s’enviaran bustiades puntuals als veïns que visquin als carrers afectats per les incidències del rodatge. Aquestes reunions tindran una periodicitat setmanal fins que es finalitzi el rodatge, la tercera setmana de setembre.