Mishima desafia la fred i porta el seu paradís a Cap Roig

Amb Joan Miquel Oliver, els de Barcelona han fet un concert doble per a la recta final del festival

Doble concert amb accent català per encarar la recta final del festival de Cap Roig. Primer el mallorquí Joan Miquel Oliver, ex-Antònia Font, i després Mishima, la banda de pop de Barcelona per excel·lència, han desafiat la fred i han escalfat els centenars de persones que no s'han perdut la cita d'aquesta nit. Joan Miquel Oliver ha trencat el gel amb les seves lletres divertides i surrealistes però Mishima han estat els més aclamats.

Arribaven amb l'aval de l'èxit del seu darrer treball, 'L'ànsia que cura', i d'una trajectòria de quinze anys als escenaris. La banda ha fet aixecar dempeus el públic de Cap Roig en algunes cançons i, al final del concert, han acabat cridant "Carabén, president".

Mishima és sinònim de lletres provocatives i ritmes canalles. La banda de Barcelona ha arribat al festival amb el seu últim treball sota el braç 'L'ànsia que cura' i que gira al voltant de la idea de paradís. El disc va sortir a la llum l'any passat i el seu èxit ha estat un aval per a l'actuació del grup de pop a Cap Roig. Això i que porten 15 anys damunt dels escenaris.


"Portem 15 anys donant voltes. El que avui fem malament no és res comparat amb lo malament que ho fèiem fa 15 anys. Us volem agrair la fidelitat i la paciència d'assistir a la correcció d'errors", ha bromejat el líder de Mishima just abans d'arrancar amb la cançó 'El corredor'.

Mishima ha aconseguit posar el públic dempeus en més d'una ocasió. Ha costat, però, escalfar la sang i tant Carabén com Joan Miquel Oliver han fet referència a les baixes temperatures de la nit. "Quin públic més maco i entusiasta que tenim aquesta nit, que bé, i després de la rasca que fotia aquesta tarda", ha afirmat David Carabén.

Joan Miquel Oliver, amb ironia fina, ha explicat que com a mallorquins vénen d'una "illa deserta plena de cocoters i clima tropical". "M'havia preparat aquesta camisa blava tan xula per a l'ocasió especial de tocar a Cap Roig, però m'he hagut de posar aquest jersei al damunt", ha afegit entre riures.

El mallorquí Joan Miquel Oliver ha estat l'encarregat de trencar el gel i, en poca estona, ha embolcallat el públic de Cap Roig i se l'ha endut al seu món oníric, de lletres surrealistes i històries divertides. Ha començat amb el tema Marès a radial, de l'àlbum Pegasus. En total, ha tocat una vintena de temes durant una hora. Final feliç, inventari o Marcianet han estat les més celebrades.

Després d'un recés de 15 minuts per preparar l'escenari, ha començat Mishima, que ha escollit La brisa, tema del seu darrer disc, per engegar. Al repertori, forces temes de l'últim treball però també les cançons que els han convertit, al llarg d'aquests 15 anys, en una de les bandes més influents de Barcelona.

Mishima ha aconseguit arrencar el públic dels seients i l'ha fet aixecar amb el tema L'olor de la nit, amb el que tot Cap Roig ha corejat la tornada irreverent: "Som cinc mil que ballem entre el cel i l'infern, no vull que em facis petons, però, follem". Cap Roig ha tornat a seure per escoltar Miquel a l'accés 14 però no ha trigat a tornar-se a posar dempeus amb La tarda esclata.

L'última cançó abans del bis ha estat Mai més. Quan Mishima ha abandonat l'escenari, i com és tradicional a Cap Roig, el públic els ha tornat a reclamar picant de peus a terra. No s'han fet esperar massa. Tan bon punt Carabén ha tornat a estar al centre de l'escenari, els espectadors han arrancat amb crits de "Carabén, president". El punt final a més de dues hores d'actuació l'han posat amb El camí més llarg.