Detenen a la Bisbal un grup criminal especialitzat a cometre robatoris al litoral

El formaven tres joves d'entre 22 i 29 anys i un d'ells ja ha ingressat a presó

El grup el formaven tres joves romanesos d'entre 22 i 24 anys. Viuen a Badalona i, des d'aquí, agafaven el cotxe i es desplaçaven arreu de la costa catalana. El seu objectiu eren les botigues i els restaurants, on hi entraven i sostreien amb rapidesa els objectes de valor que podien. Després, fugien amb el vehicle.

Cadascun dels joves tenia un determinat rol dins del grup. Mentre dos d'ells eren els qui s'encarregaven de cometre els delictes, l'altre feia de conductor i s'estava amatent a dins del cotxe per facilitar la fugida.

El passat 3 d'agost, el grup va decidir actuar a la Costa Brava. Només aquell dia van arribar a cometre quatre furts. Van entrar en un restaurant i una botiga d'alimentació de Palafrugell, i a un antiquari i una botiga de ceràmica de la Bisbal. D'aquest darrer establiment, on van actuar cap a les dues del migdia, se'n van endur un telèfon mòbil.

En aquesta ocasió, però, la jugada no els va sortir bé. Els Mossos d'Esquadra, alertats de la presència dels joves, van començar a buscar-los per la zona. Els van trobar al cap de poca estona, quan dos d'ells sortien d'una joieria i l'altre estava esperant-los a dins del cotxe.

Detinguts cap a comissaria

Els agents els van identificar i van escorcollar el vehicle. A dins, hi van trobar diners en efectiu i objectes de dubtosa procedència. Per això, se'ls van endur detinguts cap a comissaria. Després, les investigacions fetes pels mossos van permetre concloure que tots ells integraven un grup criminal.

Els tres joves, que entre tots ells acumulen ja una vintena d'antecedents per delictes contra el patrimoni, van passar a disposició judicial al cap de dos dies. Dos dels detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs i el tercer va ingressar a presó perquè tenia pendent una ordre de detenció. Ara, els detinguts s'enfronten a una condemna per quatre delictes de furt i un altre de pertinença a grup criminal.