El tenor Josep Bros sorprèn i emociona en l'inici del 35è Festival de Torroella de Montgrí

El concert ha fet posar dempeus els més de 500 espectadors

El reconegut tenor barceloní Josep Bros ha sorprès i emocionat els més de 500 espectadors que aquest diumenge han omplert l'Auditori Espai en l'inici del 35è Festival de Torroella de Montgrí, al Baix Empordà.

La nit ha arrencat amb 'Vorrei morire' de Francesco Paolo Tosti i, durant unes dues hores, Bros ha anat interpretant òperes franceses, italianes i sarsueles tals com 'Occi di fata', 'Roméo et Juliette' o 'Mujer de los negros ojos'. Com és habitual, no ha faltat la seva mítica 'Una furtiva lagrima'. Un cop més, el músic - acompanyat del pianista Marco Evangelisti- ha tornat a demostrar per què és reconegut internacional com un dels tenors lírics més importants i exitosos de l'escena actual.

L'espectacle inaugural de la 35ena edició del Festival de Torroella de Montgrí ha arrencat amb l'obra 'Vorrei morire' de Francesco Paolo Tosti i, durant dues hores, el tenor barceloní ha anat encadenat òpera rere òpera i sarsuela tals com 'Mattinata' de Ruggero Leoncavallo, 'Musica proibita' de Stanislao Gastaldon, 'Occhi de fata' de Luigi Denza, 'Ma se m'èforza perderti' de Verdi, 'Après un rêve' de Gabriel Fauré, o 'Por el humo se sabe dónde està el fuego', entre moltes d'altres.


Bros ha arriba a Torroella de Montgrí després de debutar amb èxit en el paper de Don Carlo al Teatre-Audiotori de l'Escorial sota la batuta d Maximiliano Valdés. Aquesta nit, el concert s'ha dividit en dos parts amb un descans de deu minuts entremig.

En total, l'artista ha interpretat una quinzena de cançons sense comptar els tres bisos que ha cantat entremig dels aplaudiments del públic que l'ha ovacionat, dempeus. Els assistents han pogut anar seguint la lletra de cada una de les peces que s'interpretaven gràcies als llibret i els dossiers que l'organització del festival ha ofert a l'inici de l'espectacle. Un cop ha acabat el recital líric, els assistents han pogut compartir experiències o saludar a Bros a l'entrada de l'Auditori Espai Ter, l'edifici que ha acollit aquesta estrena única, de gran nivell.

El mateix artista, Josep Bros, ha explicat que li feia "molta il·lusió" participar en aquest certamen gironí que, enguany, té com a leimotiv la veu i el piano. Fins ara només havia actuat al Festival de Peralada i al Teatre Municipal de Girona pel que fa a terres gironines. "Estic molt content per la possibilitat de poder obrir una nova edició d'aquest festival amb un programa tan maco i variat", ha comentat. I és que l'espectacle ha comptat amb peces mítiques de Bros com 'Una fugitiva lagrima' que porta interpretant des de fa anys i, sobretot, òperes italianes - una de les seves especialitats. Aquesta nit, però, també ha volgut arriscar-se amb les sarsueles. Una aposta que ha convençut als més de 500 espectadors.

"Sempre penso que el públic ha de conèixer coses noves a cada concert però, al mateix temps, un espectacle és també per reconèixer, reconèixer melodies que agraden", ha comentat. Bros ha explicat que ha preparat el programa d'aquesta nit amb molta cura i atenció, compaginant peces que interpreta des de fa anys amb altres de poc conegudes o, fins i tot, cançons amb les qual hi té un lligam emocional especial. "Sempre he pensat que la veu és l'instrument més complet que hi ha i que pot transmetre més emocions", ha reflexionat.

"És un Pavarotti"

Segons Bros, qualsevol cantant hauria d'acabar vocalment un concert millor i tot de com l'ha començat. Una voluntat que també s'ha assolit aquesta nit ja que la gran majoria dels espectadors han destacat que "Bros havia estat immens". "L'únic que m'agradaria que cantés en alguns moments més greu, com un home, però, tot i això, és tracta d'un Pavarotti", ha explicat un dels espectadors, en Jordi Bellapart.

Per la seva banda, la directora artística del festival, Montse Faura, ha comentat que feia temps que volien portar Bros al certamen musical gironí."És un tenor de casa, molt reconegut i que mai abans havia trepitjat l'escenari de Torroella de Montgrí", ha comentat Faura qui ha avançat que, enguany, esperen superar els 10.000 assistents de l'any passat.

Paral·lelament, Faura ha explicat que de moment han obtingut bons resultats i sensacions amb la segona edició del Fringe, un festival alternatiu i complementari al de Torroella de Montgrí pensat per a joves talents i les possibles figures del festival d'aquí uns anys. "Durant quatre dies d'aquesta setmana en diversos indrets de Torroella de Montgrí i l'Estartit s'han fet 22 concerts gratuïts a càrrec de 60 músics d'arreu del món - alemanys, anglesos o francesos- que acaben de finalitzar els estudis musicals", ha explicat la directora artística.

"Són els millors estudiants de cada una de les escoles internacionals;cada centre els escull i l'experiència ha estat formidable, tant en qualitat, creativitat, idees musicals o transferència de coneixement. Ho valorem molt positivament", ha comentat Faura. El Festival de Torroella de Montgrí s'allargarà fins el 20 d'agost i compta amb uns 13 concerts d'artistes internacions com la soprano austríaca Anna Prohaska. El concert de clausura anirà a càrrec de Jordi Savall al capdavant de l'Hespèrion XXI amb el qual interpretarà ''L'esperit d'Armènia. Músiques de la memòria'.