Presó per un jove que va iniciar un incendi a fora de l'estació de Portbou per escalfar-se

Les flames van cremar 100 metres quadrats de vegetació

Un jove rodamón de 19 anys ha passat a disposició judicial i ingressat a presó a l'espera de judici després d'iniciar un incendi a l'exterior de l'estació de tren de Portbou perquè tenia fred i es volia escalfar.

Els fets han tingut lloc quan passaven tres minuts de les dotze de la matinada i segons han explicat fonts dels Mossos d'Esquadra, el noi havia decidit fer la crema a tocar la via del tren de mercaderies.

Poc després, les flames es van descontrolar a causa del vent que bufava. Inicialment es va generar molta confusió entre els veïns i passatgers que esperaven els primers trens del matí els quals van trucar al 112 alarmats al creure que s'estava cremant un vagó.

Davant aquests fets es van activar quatre dotacions terrestres dels Bombers, agents de la Policia Nacional i també dues dotacions dels Mossos d'Esquadra. Per la seva banda Adif va decidir tallar la tensió de la catenària per evitar mals majors.

En arribar, els bombers van aconseguir controlar el foc a les 00:32h i no es van haver de lamentar desperfectes a la via ni tampoc a la catenària. En total es van cremar 100 metres quadrats de matolls i vegetació urbana. El servei de rodalies i de mercaderies ha iniciat aquest matí el servei sense retards.