Llagostera instal·la una foto panoràmica al mirador de la torre de la presó

En ella es pot identificar el territori que l'envolta

Amb la voluntat de seguir millorant i promocionant el nucli antic de Llagostera (Gironès), per convertir-lo en un pol d'atracció turística, aquesta setmana s’ha instal·lat una giga foto panoràmica de les vistes que es veuen des del mirador de la torre de la presó.

Es tracta d’una fotografia de grans dimensions on s’hi han identificat les muntanyes, cims, turons i poblacions que es poden observar des del mirador entre ells, el Montseny, el Canigó, els Pirineus, les Guilleries, el puig d’Arques, les Salines, Rocacorba i Bastiments....

Els topònims han estat identificats gràcies a la col·laboració de l’Asociació Comarcal de Guies de Natura, l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal de Gironès i el Consorci de les Gavarres.

Tour virtual 360º des de Google Maps

El mirador de la torre de la presó, també pot visitar-se des de l’Street View de Google Maps que permet entrar i passejar-se per l’interior des de qualsevol ordinador o telèfon mòbil amb connexió a internet.

El mirador

El mirador de la torre de la presó de Llagostera va obrir-se al públic el passat més de gener després de rehabilitar-lo i fer-lo accessible per l’interior de la torre mitjançant una estructura i escala de cargol metàl·lica.

Amb una alçada de 8 metres per sobre el nivell de la plaça del Castell i a 171 metres per sobre del nivell del mar ofereix unes vistes privilegiades de van des de Montnegre fins a l’inici de l’Ardenya passant per tot el massís de les Gavarres.

La finalitat és que aquest mirador sigui un reclam turístic, que posi en valor la qualitat paisatgística del municipi i el seu patrimoni històric.

L'accés al mirador a través de l'interior de la torre permet entendre molt millor la seva configuració original i les transformacions que la torre ha sofert al llarg del temps. La torre forma part del conjunt del castell i les restes de la fortificació del segle XIV. Aquest conjunt està catalogat com a Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN).