ERC de Girona demana saber quin manteniment s'efectua en els boscos municipals

Els republicans també es mostren preocupats pel cabal del riu Onyar

El grup municipal ERC – MES per Girona ha adreçat dues preguntes sobre sostenibilitat al govern de Girona.

La primera d'elles fa referència a l’incendi que va produir-se ahir a les Pedreres i que asseguren "ha preocupat al grup municipal" el qual ha demanat informació a l’equip de govern en relació a aquest tema.

En aquest sentit, el grup d’ERC-MES ha entrat una pregunta per escrit demanant al govern de la ciutat sobre les tasques de manteniment que es realitzen als boscos de titularitat municipal, i ha preguntat “quina valoració se’n fa sobre la seva idoneïtat i eficàcia”.

També han preguntat pels requeriments que es demanen als propietaris gironins perquè mantinguin els boscos nets, així com el grau de compliment d’aquests requeriments. Per últim, la portaveu republicana, Maria Mercè Roca ha recordat que “antigament existia un programa en el qual un ramat d’ovelles pasturava pels boscos gironins amb l’objectiu de netejar el sotabosc i prevenir incendis”. En relació a això, el grup ha preguntat “si encara es duu a terme aquest programa”, i han afegit de que si no és així “si existeix la possibilitat de recuperar-lo”.

Riu Onyar

El grup d’ERC-MES ha explicat que a causa de l’onada de calor d’enguany i de la manca de pluges han aparegut desenes de peixos morts al llarg del riu Onyar, el cabal del qual està sota mínims. Roca, ha recordat que l’any 2007 es va produir una situació semblant i és per aquesta raó que l’ACA va constuir tres pous amb l’objectiu d’aprofitar l’aigua que circula del subsòl, extraient-la i abocant-la al riu.

La portaveu ha explicat que “sabem que en els darrers temps s’han estudiat diverses opcions per augmentar el cabal de l’Onyar”, i ha preguntat al govern si vist l’estat actual del riu “es pensa realitzar alguna acció concreta i immediata per remeiar el problema”. Alhora, la coalició republicano-socialista ha preguntat també si el govern “està estudiant algunes accions a mig termini per tal de remeiar el problema estructural relatiu al cabal de l’Onyar”, i quines són aquestes accions sobre les quals s’està treballant.