El DPTOP sotmet a informació pública el projecte del segon tram del telecabina Alp 2.500

Comunicarà 2.341 metres de l'estació d'esquí de la Molina amb el refugi del Niu de l'Àliga

L'estació d'esquí de la Molina, gestionada per Ferrocarrils de la Generalitat i seu del Campionat Mundial d'Snowboard del 14 al 21 de gener del 2011, disposa històricament de remuntadors mecànics. El primer va ser construït l'any 1943 i va ser el primer remuntador de la península. Per arribar al cim de la Tosa, es va construir un primer telecabina el 1955.

L'any 1975 es va reemplaçar aquest telecabina per dos telecadires: el primer cobria el tram entre Montana i el Puig d'Alp; i el segon, anomenat de la Tosa d'Alp, anava fins al refugi del Niu de l'Àliga, la cota més alta de l'estació. El telecadira que cobria el primer tram es va substituir el 1999 pel telecabina Alp 2.500. Aquest remuntador finalitza el seu recorregut a la cota 2.341 metres i, per tant, no dóna cobertura a totes les pistes de la part alta de la Tosa. El projecte que surt ara a informació pública correspon al segon tram d'aquest telecabina, que permetrà accedir al refugi del Niu de l'Àliga i les pistes d'esquí.

Les administracions, institucions i particulars que vulguin presentar al·legacions a aquest projecte disposaran d'un termini de 30 dies a partir d'aquest divendres.