Rècord a la Fira de Circ de La Bisbal d'Empordà amb més de 33.000 espectadors

Els assistents han valorat l'alta qualitat de les propostes escèniques

Famílies, parelles, joves i adults. Més de 33.000 persones han gaudit durant aquest cap de setmana de la multitud d'activitats i espectacles gratuïts que s'ha fet arreu de La Bisbal d'Empordà per commemorar els 20 anys de la Fira de Circ al Carrer d'aquest municipi. Un certamen degà a Catalunya i que ara fa tres anys va rebre el Premi Nacional de Cultura.

Els darrers anys, la fira rondava els 30.000 espectadors però, enguany, s'han batut rècords d'assistència arribant fins a les 33.000 persones. A banda de la gratuïtat dels espectacles, el públic ha valorat l'alta qualitat de les propostes, el bon funcionament del nou Espai Fira que s'ha inaugurat aquest 2015, l'ús de l'espai públic com escenari improvisat i la forta implicació d'entitats locals com els Escoltes, l'associació juvenil La Moguda i el col·lectiu Indivendres que han ajudat a posar en marxa el nou Espai Fira, una zona de descans per als assistents. Fins i tot la Unió de Comerciants de la Bisbal d'Empordà s'ha sumat al projecte decorant desenes d'aparadors amb motius relacionats amb el circ i la vintena edició de la fira.

Des del passat 17 de juliol i fins aquest diumenge, la capital del Baix Empordà ha acollit una seixantena d'espectacles de 40 companyies diferents. La meitat d'elles eren catalanes, un 15% espanyoles i també hi han participat grups i artistes internacionals procedents d'una desena de països com el Canadà, Argentina, Kènia, Alemanya o Itàlia; que han suposat un 35% del total.

Un dels organitzadors de la fira, Dani Varela, ha comentat que l'espectacle inaugural del passat divendres, el 'Cabaret Canalla', l'obra 'Incert' dels catalans Circ Pistolet que van rebre el Gran Premi als Zirkolika del 2014, i l'actuació de la companyia africana Afro Jungle Jeeds han estat alguns dels muntatges que han despertat més interès.

De cara a les propers edicions, Varela ho té clar: "Cal millorar, millorar i millorar per poder complir amb les expectatives dels assistents i, sobretot, arribar al llistó tan alt que ens marquen els veïns de La Bisbal que des de fa anys veuen circ", ha assegurat. En aquest sentit, Varela ha comentat que es sentien "molt contents i orgullosos" de l'èxit assolit aquesta edició. A més ha explicat que enguany han notat un increment del públic estranger sobretot francès, holandès i alemany que - coneixedor de la cita- s'apropa fins a terres gironines per gaudir del millor circ.

Pel que fa a les properes edicions, l'organització ja s'ha marcat alguns objectius i reptes. D'una banda, si el pressupost ho permet, volen allargar al màxim possible els horaris perquè no hi hagi ni un sol buit durant les tardes. Al mateix temps, treballen amb la idea de programar espectacles i muntatges simultanis durant les hores puta per distribuir millor els espectadors i evitar possibles aglomeracions.

Enguany, la fira ha comptat amb un pressupost de 110.000 euros i només tres dels espectacles programats eren de pagament, a quatre euros l'entrada.