Ludovico Einaudi hipnotitza al públic de Porta Ferrada en el concert inaugural

El compositor italià va omplir l'espai del port amb dues hores i quart de música

Ludovico Einaudi va retornar ahir a l'escenari del Festival de la Porta Ferrada quatre anys després de la seva decebedora actuació mancada de convenciment. Aleshores no es va omplir ni mitja platea mentre que ahir les entrades estaven esgotades.

Aleshores Einaudi va presentar el darrer treball "Nighbook" envoltat pel seu nou equip de músics. Els mancava compenetració i energia. Conscient d'això, el compositor va tornar ahir a Porta Ferrada repetint disc, amb un nou grup de professionals i totes les entrades exhaurides. El resultat fou completament diferent.

El concert, dividit en tres parts, va comptar amb una de central on el pianista va desglossar un medley de temes en solitari que va durar gairebé 25 minuts de forma ininterrompuda.

Ahir es va poder veure al mestre especialment inspirat i amb capacitat de fer vibrar els espectadors que van ser presents d'un espectacle on es combinaven els subtils efectes d'un sintetitzador elèctric, percussió i una secció de corda que tot plegat harmonitzaven amb el piano d'Einaudi.

Durant dues hores i quart l'artista va demostrar perquè és considerat un dels intèrprets i compositors amb més reputació de l'època, deixant un molt bon sabor de boca a un públic que no li fou necessari escoltar "I giorni" per marxar satisfets a casa. És més, ningú la va trobar a faltar.

La banda estava composta per Federico Mecozzi al violí, Redi Hasa al violoncel, Alberto Fabris al baix i sintetitzador, Francesco Arcuri a les guitarres i Riccardo Laganà a les percussions.