C's inicia una ofensiva per obligar els ajuntaments gironins a treure l'estelada

El partit ja ha denunciat Girona i Santa Coloma de Farners i farà el mateix amb "tots els que hi hagin"

Ciutadans (C's) ha engegat una ofensiva per aconseguir que tots els ajuntaments de les comarques gironines pengin "les banderes oficials" i treguin les estelades.

"Hi poden haver quatre banderes: l'espanyola, la catalana, l'europea i la del municipi, i creiem que són les que recullen totes les sensibilitats", exposa el líder del partit a Girona, Jean Castel, que critica que alguns consistori "usin els balcons per penjar-hi símbols polítics".

C's denunciarà davant la subdelegació del govern de l'Estat els ajuntaments que incompleixin la llei que regula l'ús de banderes. Castel assegura que ja ho van fer amb Girona i aquest divendres han registrat denúncia contra Santa Coloma de Farners.

Primer instaran els juntaments perquè compleixin la llei que regula l'ús de banderes i, si la resposta és negativa o el silenci administratiu, recorreran a la subdelegació del govern espanyol a Girona. El coordinador territorial de C's a Girona, Jean Castel, ha criticat que alguns equips de govern utilitzin les banderes "per fer política" i no vetllin per complir la normativa.

Castel defensa que els ajuntaments pengin quatre banderes, l'espanyola, l'europea, a catalana i la del municipi. "Són les que apleguen totes les sensibilitats que hi ha dins un municipi i que no tenen cap significació política", ha afirmat. C's rebutja que els ajuntaments facin onejar l'estelada perquè consideren que és una bandera no oficial i amb una alta càrrega ideològica.

C's exposa que ja van denunciar l'Ajuntament de Girona i aquest divendres han fet el mateix amb el de Santa Coloma de Farners. "Cada cop que la resposta d'un ajuntament sigui el silenci administratiu, recorrerem al subdelegat del govern perquè faci complir la llei", exposa Castel.

"Sol·licito al subdelegat del govern que procedeixi a instar la restitució de la legalitat vulnerada, disposant de tot allò necessari perquè la bandera espanyola onegi en el lloc de l'edifici que legalment li correspongui", recull l'escrit que C's ha registrat a la subdelegació. I conclou: "Que es correspongui a advertir als responsables de les corporacions dels delictes que podrien estar cometent i les penes previstes per la llei".