Les obres de construcció de la ludoteca i la llar de jubilats de Vilablareix començaran al setembre

Les empreses poden presentar propostes per a la construcció amb un pressupost màxim de 1.851.950 euros (+IVA)

L'alcalde de Vilablareix, Enric Vilert (ERC), ha explicat que les obres de construcció de la futura ludoteca i llar de jubilats podrien donar inici a principis del proper setembre, després que ahir el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publiqués l'anunci de licitació del contracte d'obres. A partir d'avui les empreses disposen de 26 dies per a presentar les seves propostes constructives de les quals el consistori escollirà la més adient i més econòmica, disposant d'un pressupost màxim per a l'execució dels treballs de 1.851.950,92 euros (+IVA).

El futur equipament, que substituirà a les actuals instal·lacions, consisteixen en un edifici dividit en dues plantes. La llar de jubilats se situarà a la planta baixa, mentre que la ludoteca infantil es disposa al nivell superior. D’aquesta manera totes dues gaudeixen d’un espai exterior propi com a prolongació de l’espai interior: el porxo de la planta baixa per als jubilats i una gran T+terrassa coberta els nens. Des d’aquesta, es podrà accedir directament al parc mitjançant una escala exterior.

Aquesta actuació forma part d'un projecte global dividit en tres fases la primera de les quals consisteix en la la rehabilitació integral del a masia de Can Gruart per a centre cívic, i la urbanització de 2.500 m2 dels terrenys exteriors de l’entorn més immediat de la masia, que s’inaugurarà el proper 30 de juliol. La tercera fase té com a objectiu la construcció d'una sala de concerts polivalent i els corresponents espais d’assaig musical. També inclou una cafeteria-restaurant i, finalment, un teatre que pot fer les funcions de sala d'actes.

Les obres de construcció d'aquesta segona fase per a la ludoteca i llar de jubilats donaran inici al setembre i tenen un termini d'execució de 17 mesos.