Les veus contra el càncer inauguren el 12è Festival de Guitarra de Girona

Els fons recaptats aniran destinats a la Fundació Oncolliga

Sis dels millors cantautors del panorama de la música catalana actual van inaugurar ahir la dotzena edició del Festival de Guitarra de Girona al Teatre Municipal en una gala benèfica per recollir fons per a l’ajuda contra el càncer.

Un públic entregat i participatiu es va rendir als millors temes que Cesk Freixas, Damià Olivella, Judit Nedderman, Albert Solà, Gemma Humet i Pau Figueres van escollir per a l’ocasió. Cada artista va tocar tres peces i va animar al públic a cantar amb ells i alçar la veu, no només per la música, sinó per a tots aquells que pateixen amb aquesta malaltia.

La gala va transcórrer en un format àgil i dinàmic, i va comptar amb les intervencions de osep Trias, delegat territorial de Salut de la Generalitat, i Eva Palau, regidora de Salut i Seguretat en el Treball a l’Ajuntament de Girona.

Tots dos van incidir en la importància de celebrar esdeveniments com aquest amb la finalitat solidària que comporten. Al final de les actuacions es va sortejar entre el públic una guitarra signada per tots els músics que van participar i cedida per Guitarres Camps. De manera totalment improvisada, els artistes van acabar cantant el mític tema “Boig per tu” de SAU, acompanyats a la guitarra pel director del festival.

Els fons recaptats aniran destinats a la Fundació Oncolliga Girona per ajudar als malalts i a les famílies afectades de càncer.