Ludovico Einaudi dóna divendres el tret de sortida al festival de la Porta Ferrada

El compositor italià torna a Sant Feliu de Guíxols quatre anys després

Quatre anys després del seu recordat pas per Sant Feliu de Guíxols, el compositor itarlià Ludovico Einaudi, torna al Festival de la Porta Ferrada amb una aura de culte cada cop més eixamplada i la intenció de tornar a desplegar la seva música introspectiva i distingida.

El pianista torinès instruït a les ordres de Luciano Berio -figura essencial de l'avantguarda europea del segle passat- ha estampat el seu instint inconformista i lliure en composicions que han nodrit més d'una dotzena de discos de gran èxit així com pel·lícules notables (Intocable o This is England) i significatius anuncis de televisió.

Einaudi se'l classifica com un pianista d'impol·luta execució i evocador del minimalisme de Michael Nyman, la delicadesa d'Albinioni, el romanticisme de Satie i, fins i tot, de la malenconia lírica de Radiohead.

Sopa de Cabra inicia gira

El retorn de Sopa de Cabra damunt els escenaris tindrà lloc dissabte a Porta Ferrada. La banda gironina torna amb nou disc i a pocs mesos abans de la commemoració del seu 30 aniversari.

Quatre anys després d'aquelles set nits històriques i inesborrables al Palau Sant Jordi, Palma, Tarragona i Girona, el grup que lideren Gerard Quintana i Josep Thió es torna a posar en marxa amb la gira "3, 2, 1..." en la qual no únicament faran tornar a sonar els seus grans clàssics de sempre sinó que començaran a desvelar les cançons que, a finals d'any, formaran part del seu primer disc d'estudi en 15 anys.