Desarticulat un grup criminal de Lloret de Mar dedicat a fabricar i distribuir droga

La Guàrdia Civil tanca l'anomenada 'Operació Escamarlà'

La Guàrdia Civil, en coordinació amb la Policia Local de Lloret de Mar (Selva), ha desmantellat dos nous laboratoris de fabricació de drogues com cocaïna o cristall en el marc de l'anomenada 'Operació Escamarlà', que va començar el maig.

Amb la finalització d'aquesta operació, la Guàrdia Civil dóna per desarticulat el grup criminal amb més capacitat de distribució de substàncies estupefaents de la zona. En les diverses fases de l'operació, els agents han decomissat un total de 2,3 quilos de cocaïna, 4,4 quilos de metamfetamina, 13 quilos de pol·len d'haixix i 4,5 quilos de marihuana i han fet sis detencions. El grup tenia diversos locals per Lloret on manipulaven i preparaven la droga.

Les policies van desmantellar aquests dos nous laboratoris el 30 de juny i el 10 de juliol i van detenir dos homes de nacionalitat espanyola. Aquestes detencions són el resultat de la continuació de l'anomenada 'Operació Escamarlà', que va esclatar el mes de maig quan van detenir quatre persones i van descobrir els dos primers laboratoris.


Els agents de la Guàrdia Civil i els de la Policia Local de Lloret van continuar la investigació perquè sospitaven que el grup criminal podia tenir diversos locals a la població amb laboratoris per a la fabricació i transformació de les drogues. Per això, van incrementar la vigilància a les persones de l'entorn de l'organització i van comprovar que entraven a diversos trasters allunyats dels seus domicilis.

Davant les evidències, van detenir un home vinculat a l'organització i van demanar al jutjat una ordre d'entrada i escorcoll. El primer es va fer el 30 de juny. Dins el local hi van trobar 1 quilo de metamfetamina i gran quantitat de material per a l'emmagatzematge i distribució, com bosses de plàstic o precintes. Això va fer sospitar els agents que el grup podia tenir una gran quantitat de droga en algun altre local.

El 10 de juliol van detenir l'altre sospitós i van fer una entrada i registre en un altre dels locals, on hi van trobar gran quantitat de varietat de substàncies. Van decomissar 224 grams de cocaïna, 13 quilos de pol·len d'haixix, 4,5 quilos de marihuana, 3 quilos de metamfetamina i 762 grams de cristall, tot a punt per a la seva distribució.

Amb aquestes últimes actuacions, donen per desarticulat el grup criminal que distribuïa la droga per les zones d'oci de Lloret i a altres poblacions de les comarques gironines.

La investigació policial, els detinguts i la droga estan a disposició del Jutjat d'instrucció número 1 de Blanes, que instrueix el cas.