CiU i PSC pacten al Consell Comarcal de l'Alt Empordà i Ferran Roquer serà el nou president

L'alcalde de Borrassà, de CDC, substituirà en el càrrec Xavier Sanllehí

CiU, que amb 15 representants es va quedar a dos de la majoria absoluta al Consell Comarcal de l'Alt Empordà, ha tancat un pacte de govern per als pròxims quatre anys amb el PSC, que va aconseguir cinc representants.

Com es preveia, el nou president de la institució serà l'alcalde de Borrassà i president de CDC a l'Alt Empordà, Ferran Roquer, que substituirà en el càrrec l'exalcalde de Castelló d'Empúries, Xavier Sanllehí, que ha abandonat la política després dels mals resultats obtinguts a les municipals.

El pacte, que es formalitzarà dimecres al ple de constitució del consell, porta la 'sociovergència' a aquesta institució copiant la fórmula aplicada, entre d'altres municipis, a la capital Figueres.

Els eixos principals d'aquest pacte de govern es fonamenten en quatre punts: incrementar l'atenció a les persones més desafavorides, promoure la generació d'activitat econòmica, incrementar i millorar els serveis prestats a la ciutadania per compte dels ajuntaments i ple suport al procés de transició nacional d'acord amb la majoria del Parlament de Catalunya.