L'app gironina 'Wanty' ja et permet lligar a les platges gironines

Està disponible per a iOS i Android

Wanty, l’aplicació per mòbils que posa en contacte persones que assisteixen en un mateix esdeveniment d’oci, ofereix la novetat de que també es pugui conèixer gent en les principals platges catalanes, només amb el mòbil i a “cop de dit”.

El seu funcionament és molt senzill: l’usuari es descarrega l’aplicació de manera gratuïta de la botiga d’aplicacions del seu mòbil Android o iPhone cercant “Wanty”, selecciona a quina platja anirà o està en aquell moment i li apareixen les persones que com ell, han dit que hi aniran. Llavors, ha de seleccionar anònimament si vol o no conèixer persona a persona amb un “cor” o una “creu”.

Només si dues persones s’accepten mútuament, s’obre un xat per poder parlar i trobar-se a la platja. La diferència amb altres plataformes de cites online és que aquesta aplicació determina una hora i un lloc perquè la gent es trobi en persona.

Hi ha 27 platges disponibles, entre les que es troben Platja d’Aro, Mataró, Barcelona, Sitges i Tarragona. L’app s’estrena per primer cop en les platges catalanes, però ja ho ha fet amb anterioritat en esdeveniments d’oci com les principals festes majors de Catalunya i campus universitaris. Va sortir a la llum a finals del 2014 i fins llavors s’han realitzat més de 250.000 peticions de contacte entre usuaris i connectat més de 3.000 persones que s’han agradat entre elles.

Els seus fundadors, quatre joves emprenedors catalans, van rebre a principis d’any el premi a millor gestió en Llengua i Comunicació dels premis E-TECH. A més, han sigut “app de la setmana” per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya per la seva tasca en promoció del català.