Una avioneta fa un aterratge d'emergència a Empuriabrava i s'acaba incendiant

L'aparell ha picat amb la tanca seguretat de la carretera

Una avioneta que ha hagut de fer un aterratge d'emergència a l'aeròdrom d'Empuriabrava, a Castelló d'Empúries, s'ha incendiat aquest divendres al matí.

Segons els Bombers de la Generalitat, l'avís del sinistre s'ha rebut a dos quarts d'onze del matí.

L'aparell ha picat amb la balla de seguretat de la carretera. A l'avioneta hi anaven dues persones que no han resultat ferides.

Fins al lloc s'hi han desplaçat diverses patrulles de la Policia Local de Castelló d'Empúries i tres dotacions dels Bombers que han extingit el foc en poca estona.

A l'aparell sinistrat hi viatjava una parella francesa. L'home era qui pilotava l'avioneta i la dona, que té 56 anys, viatjava d'acompanyant. L'avioneta, procedent de Normandia, s'ha enlairat cap a les cinc del matí de França, amb intenció d'aterrar a l'aeroport de Girona.

Cap a dos quarts d'onze del matí, l'aparell ha hagut de fer un aterratge d'emergència a l'aeròdrom d'Empuriabrava (Alt Empordà), perquè tenia problemes amb l'emissora (en concret, amb l'aparell de ràdio). L'avioneta, però, ha baixat massa ràpid i el tren d'aterratge ha tocat primer la mitjana i, després, la tanca de protecció de la C-260, l'autovia que es troba a escassos metres de la pista de l'aeròdrom.

A conseqüència de l'impacte, l'avioneta ha perdut una roda, ha anat a parar a la pista d'aterratge i ha començat a incendiar-se. La parella ha pogut sortir pel seu propi peu de l'interior de l'aparell. El pilot ha resultat il·lès però la dona ha patit ferides lleus. En concret, un tall en una cama. Una ambulància l'ha traslladada fins a l'Hospital de Figueres.

L'avioneta ha quedat del tot calcinada. Fins al lloc dels fets, a tocar del quilòmetre 39 de la C-260, s'hi han desplaçat diverses patrulles de la Policia Local de Castelló d'Empúries, Mossos d'Esquadra i tres dotacions dels Bombers, que han extingit les flames en poca estona. La policia catalana ha desplaçat fins al lloc efectius del servei Hèlix, la unitat de mitjans aeris del cos, per estudiar les causes del sinistre.