La CUP organitza una concentració contra la visita de Felip de Borbó a Girona

La mobilització tindrà lloc avui a dos quarts de vuit

La CUP de Girona ha organitzat per avui una concentració i xiulada popular contra la presència de Felip de Borbó a la ciutat.

La mobilització tindrà lloc a dos quarts de vuit a la plaça Miquel de Palol (tocant a l'Auditori de Girona). La CUP-Crida per Girona ha criticat un cop més la presència de Felip de Borbó a la ciutat, i ha denunciat l'intent reiterat per part de les elits polítiques i econòmiques gironines de netejar la cara de la monarquia espanyola a través d'aquesta fundació.

La portaveu de la CUP-Crida per Girona Laia Pèlach ha afirmat que "la monarquia espanyola és una institució antidemocràtica i caduca, que simbolitza el règim del 78 i l'opressió nacional i social que històricament ha patit el poble català". "Cal posar fi a aquest règim i a les formes antidemocràtiques de fer política, i per això des de Girona hem d'empènyer més que mai en la construcció de la República Catalana", ha defensat Pèlach.

La candidatura també ha exigit al nou Conseller d'Interior, Jordi Jané, que eviti la violència policial i l'estat de setge que ha patit la ciutat en les darreres visites del monarca a Girona.