Presó sota fiança de 15.000 € per al conductor implicat en l'accident mortal de Calonge

El jove, de 25 anys, es va donar a la fuga

El Jutjat d'instrucció número 1 de Sant Feliu de Guíxols, en funcions de guàrdia, ha decretat presó provisional comunicada i eludible sota fiança de 15.000 euros per a Blas A. C., el jove de 25 anys que es va donar a la fuga després de l'accident de dimarts al matí a Calonge, on va morir una veïna de Palamós de 83 anys. A més, també li ha retirat el passaport i l'obliga a comparèixer cada quinze dies al jutjat, per assegurar que no torna a fugir.

En aquest moment de la instrucció, el jutjat li imputa delictes d'homicidi imprudent, omissió del deure de socors i contra la seguretat del trànsit per conduir de forma temerària i sense permís.

El sinistre es va produir pocs minuts després de tres quarts de deu del matí de dimarts. Dos vehicles, que circulaven pel quilòmetre 46,5 de la carretera C-253, van xocar frontó-lateralment. Un dels cotxes va bolcar. A dins, hi anaven tres ocupants, la víctima mortal (una veïna de Palamós de 83 anys) i dues persones més que van resultar ferides. L'altre vehicle el conduïa Blas A. C. que es va donar a la fuga.

La Policia Local de Calonge va prendre declaració a diversos testimonis del sinistre, que van explicar que el conductor del vehicle va baixar del cotxe -un BMW que havia quedat força malmès- i va pujar a un altre que anava darrere seu, abandonant així el vehicle que conduïa i amb el qual havia tingut l'accident. El mateix dimarts al matí, una dona va anar a la comissaria de la policia per explicar que era la conductora del segon vehicle i per aportar informació per poder identificar el conductor implicat en l'accident.

Segons va explicar, ella i el conductor havien establert relació per xarxes socials i van quedar al matí per conèixer-se. Mentre anaven en caravana en direcció a Platja d'Aro, va tenir lloc el sinistre. Aleshores, el jove, que té múltiples antecedents, alguns per delictes contra la seguretat del trànsit, va baixar ràpidament del vehicle que conduïa, va pujar al d'ella i van emprendre la fugida.

Recerca policial

Després d'identificar el conductor, finalment el van poder detenir la matinada de dimecres a dijous. La detenció va tenir lloc cap a la una de la matinada, després que un veí del municipi de Calonge informés la Policia Local que al camí Fondo hi havia una persona estirada a terra que no es trobava bé.

Els agents van anar fins al camí, on van identificar i detenir el presumpte causant de l'accident, Blas A. C., de 25 anys i de nacionalitat espanyola. Després d'un reconeixement mèdic i de descartar lesions greus pel sinistre, el detingut va quedar sota custòdia de la Policia Local de Calonge fins aquest divendres al matí, quan ha passat a disposició judicial.