Arrenquen amb total normalitat els exàmens de selectivitat a Girona

2.984 alumnes s'examinen a la demarcació, un 4% més que l'any anterior

Els exàmens de selectivitat han arrencat aquest matí sense incidències. D'avui i fins dijous un total de 2.894 estudiants de les comarques gironines s'examinaran als tretze tribunals constituïts arreu de la demarcació. Aquesta xifra suposa 113 alumnes més que fa un any (un increment del 4%).

El gruix de l'alumnat, 2.101, farà les proves als tribunals de la UdG, 270 a l'Institut La Garrotxa d'Olot i 400 als instituts Alexandre Deulofeu i Cendrassos de Figueres. A més, hi ha 13 alumnes amb dislèxia que es desplaçaran a fer els exàmens a Barcelona, on hi ha un tribunal ordinari específic per a aquests alumnes amb necessitats especials.

Segons ha explicat el coordinador de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) a Girona, Pepus Daunis, només hi ha hagut sis alumnes que no s'han presentat i no han avisat o justificat la seva absència. Si finalment al·leguen alguna raó de pes, podran repetir els exàmens la setmana vinent al tribunal d'incidències de Barcelona. 

Els nervis de darrera hora

A dos quarts de nou del matí els responsables de cada tribunal ja estaven llistat en mà cridant els aspirants a universitaris. Són moments de nervis entre els estudiants que, després de setmanes estudiant, s'enfronten a les proves sense els apunts. A la porta de les aules penja un cartell que indica clarament que els mòbils estan prohibits. "Si detectem un mòbil encès, ni que sigui en silenci, serà motiu d'expulsió", adverteix un professor. L'avís per a navegants provoca que alguns estudiants s'aixequin i vagin fins a la bossa que han deixat a la part posterior de la classe a apagar els seus telèfons.

Després de comprovar les llistes i repartir les etiquetes que cada alumne haurà d'enganxar als exàmens, arriba l'hora de la veritat. "Portem tres setmanes estudiants i espero aprovar, la veritat que ara estic una mica nerviosa", reconeix abans d'entrar a l'aula la Michelle, que ve de l'IES Baix Empordà de Palafrugell i que vol ser educadora social. 

Obtenir la nota de talla suficient per entrar al grau desitjat és la preocupació principal dels alumnes. "Els estudiants ja han fet simulacres a les aules i coneixen bé com funcionen els exàmens però els nervis vénen sobretot per obtenir la nota desitjada que els permeti estudiar allò que volen", reconeix el coordinador de les PAU, Pepus Daunis. 

La Clàudia és companya del mateix institut que la Michelle i vol ser arquitecta. Espera que els nervis no la traeixin durant els tres dies d'exàmens. Al seu costat hi ha en Daniel, que apunta que creu que aprovar castellà i català és assumible però que cal anar a buscar nota. "Són els dos exàmens que més m'he preparat perquè treure un cinc és fàcil però és complicat pujar nota", manifesta.

Les notes es podran conèixer a partir del 26 de juny.