El Girona FC es queda amb la mel als llavis

Empata contra el Lugo en un partit polèmic i haurà de jugar la promoció d'ascens

El Girona FC ha perdut una oportunitat històrica de pujar a Primera Divisió de forma directa en veure com li empataven a la recta final un Lugo que no es jugava res, però que en el minut 93 ha marcat el seu gol, que ha caigut com una gerra d'aigua freda a Montilivi.

El partit ha viscut un moment estrany, ja que després d'un gol del Girona en l'afegit anul·lat per fora de joc, un espectador ha llençat una ampolla contra el l'àrbitre assistent. Arran d'aquest fet el primer àrbitre ha decidit suspendre el partit que s'ha reemprés quinze minuts més tard per tal de jugar-se els 40 segons del temps afegit que restaven.

Es dóna la circumstància que el col·legiat José María Sánchez Martínez ja va obligar l'any passat a reprendre el partit en que Las Palmas es donava com a equip ascendit, després d'una invasió de camp d'aficionats canaris. Després de la represa, l'equip insular va perdre l'ascens en benefici del Còrdova.


Davant aquest imprevist, el Girona -que ja es veia a Primera Divisió per primera vegada en 85 anys-, tindrà una segona oportunitat jugant l'eliminatòria de promoció contra el Saragossa i, en cas de superar-la, contra el guanyador de l'altre eliminatòria.

Ple a Montilivi

L'ambient al camp del Girona FC ha deixat palès la importància del partit. La primera ocasió de gol ha arribat a l'inici de l'enfrontament quan Fran Sandaza ho ha intentat des de lluny, rebotant en David de Coz i que finalment Juncà ha xutat de forma molt desviada.


El Girona s'ha mostrat amb ganes de tenir la pilota des del primer moment i al minut 11 ha arribat la segona oportunitat de gol pels locals encara més clara que l'anterior: Cifu l'ha posat a la dreta i el màxim golejador local, Fran Sandaza, ha rematat de cap per deixar que la pilota sortís fregant el travesser.

A mesura que els minuts passaven, el Girona dominava i en el 18 Sandaza ho ha intentat de nou des de lluny sense sort. Pel lugo tot el bagatge ofensiu ha estat un inofensiu xut de Cavaller que ha aturat Isaac Becerra sense problemes.


A partir del minut 30 de partit els locals han entrat en una fase de menys domini i intensitat que el Lugo ha aprofitat per fer-se més protagonista damunt el terreny de joc.

Sandaza marca

A falta de dos minuts pel final del primer temps, Granell ha posat una pilota perfecte deixant sol a Mata davant el porter però que ha fallat en la definició. Amb tot, en el 44, Granell ha cedit en aquesta ocasió per Fran Sandaza que no ha fallat, portant el Girona temporalment a Primera Divisió.


A la segona meitat, el Lugo, lluny de posar les coses fàcils al Girona, ha començat amb molta intensitat. Malgrat això, els locals estaven dins el partit i han gaudit d'una nova ocasió en un altre xut llunyà de Sandaza, el jugador més inspirat, que ha impactat contra el pal de la porteria.

Mentre el públic de Montilivi es divertia fent l'onada, l'equip català ha buscat amb insistència el segon gol que li donés la tranquil·litat per tal d'afrontar el que restava de partit, que s'estava complicant per la intensitat amb que defensaven els gallecs.


Al minut 78 Montilivi va patir un esglai en veure com un bon xut de Toni era aturat per Isaac Becerra. Els últims minuts van ser d'infart. Ferreiro va enviar una pilota enrera per a Caballero i aquest, quan ho tenia tot per a rematar, Íñiguez s'ha llençat a terra per salvar la rematada. Aquesta però no fou l'última oportunitat per al Lugo, ja que Carlos Pita, a tant sols dos minuts del final, ha rematat al final de la xarxa de la porteria de Becerra.

El partit ja només ha donat per un darrer gol anul·lat per fora de joc ben assenyalat que ha comportat l'agressió a l'assistent.


En la represa dels 40 segons restants el Girona no ha tingut temps de xutar a porteria, només de penjar una pilota que s'ha quedat a la frontal. Posteriorment s'ha produït una invasió de camp per part de l'afició del Girona que han començat a cridar "mans enlaire, això és un atracament".

Competició "adulterada"

Les reaccions post partit no s'han fet esperar i l'entrenador del Girona, Pablo Machín, ha assegurat en roda de premsa que "el món no està fet de persones honrades", anant més enllà i explicant que "no tinc el cul pelat però tampoc sóc gilipolles", en al·lusió al comportament dels jugadors del Lugo i els del Betis que han perdut per golejada al seu camp.

En la mateixa línia han anat altres jugadors locals que s'han indignat per la intensitat dels gallecs i per la facilitat en que ha guanyat l'Sporting.

Per la seva banda, el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha publicat una piulada a Twitter on ha dit que "Que el Betis es deixi guanyar és encara més escandalós que la sorprenent motivació del Lugo davant el Girona! Una vergonya!"