L'Audiència deixa en llibertat el lladre multireincident jutjat per atracar una benzinera a Forallac

Diversos testimonis han assegurat que l'acusat era a Barcelona el dia dels fets

Els fets que es van jutjar ahir a l'Audiència de Girona es remunten al vespre del 9 de desembre de l'any passat. Aquell vespre, un lladre va entrar a la benzinera de Forallac i, mentre l'empleat estava d'esquena, li va posar una navalla a l'alçada dels ronyons i el va obligar a donar-li tots els bitllets que hi havia a la caixa.

El fiscal acusava Xavier Palou d'haver comès el robatori i sol·licitava que se'l condemnés a set anys i mig de presó. Palou és un vell conegut de la justícia, perquè ja acumula fins a sis sentències fermes per robatoris anteriors. Per aquest cas, però, no serà condemnat. I és que, després d'acabar el judici, l'Audiència de Girona ja ha manat que se'l deixi en llibertat.

De fet, durant la vista oral, tant Palou com diversos testimonis van afirmar que el dia en què es va cometre l'atracament ell era a Barcelona. A més de la seva companya i un amic, aquest extrem també va ser confirmat per la propietària del pis on es va allotjar i per l'amo d'un bar on Palou havia anat a prendre alguna cosa.

El tribunal ha donat plena credibilitat al relat de l'acusat i dels diferents testimonis i, per això, l'Audiència de Girona va ordenar que se'l deixés en llibertat. De fet, des d'aquest dimarts Xavier Palou ja torna a estar al carrer, després de passar els darrers mesos a la presó de Figueres esperant el judici. La resolució de l'Audiència anticipa que la sentència –que encara no ha sortit- serà absolutòria.