La CUP vol que HBO pagui per rodar 'Joc de Trons' a Girona

Els independentistes també proposen que facin "una aportació a l'entramat cultural de la ciutat"

La CUP-Crida per Girona ha reclamat avui a l'equip de govern municipal que faci públic el contingut complert dels acords previstos l'empresa nord-americana HBO, productora de "Game of Thrones".

La formació ha valorat positivament la seva decisió d’enregistrar la sisena temporada de la sèrie a la ciutat, però considera que és necessària “la màxima transparència”, per saber què comportarà per als gironins i les gironines les tasques de gravació, que duraran tres setmanes.

En aquest sentit, la candidatura s'ha mostrat preocupada per la notícia apareguda als mitjans de comunicació locals segons la qual l'Ajuntament té intenció d’eximir la multinacional nord-americana del pagament de les taxes per a l’ocupació de la via pública i la utilització d’equipaments municipals.

En aquest sentit, la CUP-Crida per Girona ha demanat el compliment de la normativa municipal, tal com i es fa amb qualsevol entitat o associació del territori a l’hora de realitzar activitats a la ciutat.

En aquest sentit, la candidatura ha recordat els beneficis multimilionaris d'HBO, que s’estima que poden rondar els 754 milions de dòlars anuals, i també ha proposat arribar a un acord amb la productora perquè a més de l'enregistrament de la sèrie pugui fer una aportació a l'entramat cultural de la ciutat ja sigui en els equipaments, en les iniciatives audiovisuals o en algun projecte en concret.