Foment formalitza el contracte per desdoblar el tram de l'N-II entre Medinyà i Orriols

S'actuarà en un tram de 3,3 quilòmetres i el pressupost de l'obra serà d'11,86 milions d'euros

Cinc mesos després de l'anunci oficial i de l'adjudicació de l'obra, Foment ha formalitzat el contracte per desdoblar definitivament el tram de l'N-II entre Medinyà i Orriols, pas previ per l'inici de les obres. S'actuarà en un tram de 3,3 quilòmetres i el cost de les obres serà d'11,86 milions d'euros.

Aquest desdoblament es va començar el mes de març de 2009 i porta aturat des del 2010 en ser una de les obres que es van veure afectades per la retallada en infraestructures aplicada per l'aleshores ministre Blanco. L'obra permetrà enllaçar l'N-II amb la circumval·lació de Girona a quatre carrils per l'autopista AP-7 al peatge de Vilademuls que va entrar en funcionament a l'estiu.

Les obres de desdoblament de l'N-II entre Medinyà i Orriols van començar el mes de març del 2009 amb un pressupost de 16,78 milions d'euros. Finalitzats els treballs de desforestació, el 2010 van començar les obres per construir el segon carril amb la previsió de finalitzar-les en un termini de 20 mesos.

Poc després, el mes de juliol de 2010, el llavors ministre de Foment, José Blanco, va comunicar una retallada de l'Estat en infraestructures que va obligar a aturar l'obra. No va ser fins al febrer de 2013 que l'actual ministra de Foment, Ana Pastor, va anunciar la intenció del govern de l'estat espanyol de reprendre el desdoblament de l'N-II Medinyà-Orriols. Finalment, el passat mes de febrer, Pastor, durant la inauguració del desdoblament del tram entre Caldes de Malavella i Sils, va anunciar la licitació de les obres a l'empresa M.J. Grúas i Vías Construcciones.