El Festival de Guitarra de Girona vol esdevenir una plataforma pels músics joves

Del 14 al 26 de juliol tindran lloc a la ciutat una vintena de concerts i diversos tallers i classes magistrals

Del 14 al 26 de juliol, Girona acollirà una nova edició del Festival de Guitarra. Més de vint concerts, sis tallers musicals i activitats diverses serviran de nou per promoure la música feta amb guitarra a la ciutat. La 12a edició del festival es manté fidel als seus orígens i a la voluntat d’esdevenir un referent com a plataforma del joves talents del territori així com de promoure una xarxa d’intercanvi amb festivals nacionals i internacionals.
 
La tinenta d’alcalde i regidora en funcions d’Ocupació i Empresa de l’Ajuntament de Girona, Marta Madrenas, ha remarcat que “aquest festival no suposa només la presentació d’una programació d’artistes de rellevància internacional sinó també el fet de promoure i fer visibles nous valors i artistes del territori”.
 
Per la seva banda, el director del festival, Josep Manzano, ha posat èmfasi en la “diversitat d’estils” que es podrà veure els dies del festival i la participació d’artistes internacionals provinents de països com Mèxic o Itàlia.
 
El tret de sortida del festival serà una gala benèfica que, sota el nom de Guitarra Solidària, portarà al Teatre Municipal artistes com Damià Olivella, Cesk Freixas, Judit Neddermann o Gemma Humet. La gala, que tindrà lloc el 14 de juliol, està organitzada de manera conjunta entre la Fundació Oncolliga i l’Ajuntament de Girona.
 
Enguany també tindrà lloc el II Concurs de Guitarra Josep Ferrer, que serveix com a plataforma de llançament per a guitarristes amateurs; es farà un concert recuperant música de guitarra del segle XX, i es portarà a terme una col·laboració amb el festival Nits de Clàssica.