Vila qualifica de poc edificant la lluita interna al sí de CiU per presidir la Diputació de Girona

El conseller de Territori recorda que "no és moment de parlar de cadires"

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, que aquest divendres ha participat en la cinquena jornada d'anellament de cigonyes al Castell de Peralada, ha afegit que abans de decidir qui ocuparà els càrrecs de diputacions, consells comarcals i ajuntaments "cal fer una reflexió" a l'entorn de les necessitats i reptes d'aquests organismes per veure com es pot garantir la voluntat de la ciutadania que no és altre que els polítics "siguin realment servidors públics".

Com exalcalde de Figueres, Santi Vila, tot i deixar clar que "no és ningú per donar consells" perquè ja no coneix el dia a dia de la vida municipal, s'ha mostrat partidari que qui governi sigui la llista més votada, en aquest cas CiU "que ha doblat en vots" a la segona formació, ERC.

Aquí, ha tornat a reiterar que "no és moment de parlar de cadires i de repartiment de càrrecs" i sí de confrontar projectes i veure "quins valors uneixen i apleguen les diferents formacions". Vila creu que, partint de la base que "cal prioritzar la gent de la ciutat", és moment que cada formació pensi com pot ajudar a la ciutat, si formant part del govern o des de la oposició.

Per últim, Vila ha destacat que els guanyadors de les eleccions, en aquest cas Marta Felip, "tenen l'obligació de garantir" que es constituiran "governs sòlids" que aprofitaran els propers quatre anys per "ajudar a la gent creant ocupació i protegint els més febles".