La CUP de Figueres descarta fer pactes per evitar l'alcadia de Felip

Aposten per "teixir complicitats" amb la resta de formacions

La CUP de Figueres, que ahir dimecres es va reunir en assemblea per valorar els resultats aconseguits en les eleccions de diumenge, destaca que un govern municipal sense CiU implicaria la suma de cinc grups amb models molt diferents de ciutat i que això ni garantiria "la solidesa del govern municipal" ni "serviria per desenvolupar la transformació social i política que pretén la CUP".

És per això que aposten per "treballar en positiu per teixir complicitats" i "impulsar acords amb un ampli suport dels grups municipals en temes cabdals pel futur de la ciutat i el benestar dels seus ciutadans".

Preocupació per l'alta abstenció

Tot i valorar "molt positivament" els 1.635 vots aconseguits diumenge, que han convertit la formació en la tercera força al consistori empatada a tres regidors amb ERC-MES i el PSC, la CUP veu com un fet "molt preocupant" la baixa participació, que, com el 2011, va ser inferior al 50% (48,63%).

Una situació, afirmen en el comunicat, que "no només ha de preocupar a tots els grups municipals l'endemà de les eleccions, sinó que s'han de prendre mesures per tal que siguin molts més els veïns i veïnes que se senten cridats a participar de les eleccions".