Consum investiga a Endesa per oferir compensacions a la baixa als afectats per l'apagada

La companyia ofereix 130 euros als abonats que haurien de percebre 290 euros

L'Agència Catalana del Consum ja ha rebut les primeres reclamacions la majoria de les comarques de Girona. Són instàncies on els abonats denuncien que han rebut una trucada d'Endesa, que els han ofert una compensació a la baixa i que en cas d'acceptar-la els han obligat a fer un contracte oral gravat per telèfon i així deixar-ne constància.   El sostdirector general de la disciplina de mercat de l'Agència Catalana del Consum, Albert Melià, assegura que aquestes reclamacions s'estan estudiant en aquests moments i avança que si es certifica un incompliment del compromís que va adoptar públicament Endesa, aleshores les denúncies es traslladaran a la direcció general d'energia perquè s'actuï.

'Les ofertes que està fent Endesa si no coincideixen amb allò que inicialment va anunciar que es comprometia a donar als clients afectats per l'apagada aquest pot ser un aspecte a controlar. Endesa va anunciar públicament quins serien les indemnitzacions que donaria, si no ho està respectant doncs probablement s'haurà de parlar també amb la companyia', va dir ahir Melià en declaracions a Ràdio Girona.

El mes de maig Endesa va fer publica una nota on anunciava que els abonats (458.000 segons la Generalitat), rebrien 60 euros per les primeres 48 hores sense llum, 70 euros per les següents 24 hores i 80 euros per dia a partir d'aquell moment. Hi va haver molts abonats amb 4 dies sense servei i els més extrems 11 dies en total. En aquests moments Endesa està trucant a afectats que es van quedar entre tres i quatre dies sense electricitat i els està oferint quantitats per sota dels 130 euros. Si l'abonat no hi està d'acord l'adverteixen que el trucarà l'empresa asseguradora d'Endesa perquè acrediti documentalment els danys amb factures, malgrat la companyia va assegurar que no calia cap document, ja que la compensació era automàtica sempre que es demanés i es complissin els requisits.