Les estelades tornen a onejar als ajuntaments gironins

L'han restituït a llocs com Sant Julià de Ramis, Vilablareix, Celrà, Cassà de la Selva i Ripoll

Un cop ha acabat el període de la campanya electoral, diversos ajuntaments que van acatar la resolució de la Junta Electoral Central ja han tornat a penjar l'estelada a la façana del consistori. La resposta no s'ha fet esperar i, des de primera hora del matí, les banderes tornen a onejar a municipis com Vilablareix, Celrà, Cassà de la Selva, Sant Julià de Ramis o Ripoll. 

A Vilablareix (Gironès), l'alcalde, David Mascort (ERC), va fer retirar la bandera tot just diumenge quan van rebre la notificació de la JEC. Aquest matí a primera hora ha tornat a donar ordre que la pengessin. 

L'estelada també torna a estar penjada a la façana de l'Ajuntament de Ripoll aquest dilluns. L'alcalde, Jordi Munell, ha donat ordre de tornar-la a posar un cop s'han celebrat les eleccions. 

El mateix ha passat a Sant Julià de Ramis (Gironès), on l'alcalde en funcions, Narcís Casassa (PSC), va fer treure tant la que tenien penjada a la façana consistorial com una segona situada al local social, que diumenge va ser seu electoral. Aquest matí ambdues estelades ja tornaven a ser al seu lloc. 

El mateix s'ha repetit a Cassà de la Selva (Gironès). Allà, segons confirma l'alcalde en funcions, Enric Bagué (CiU), la van treure divendres al migdia després de rebre la trucada dels mossos alertant que l'havien de despenjar. Des de tres quarts de nou del matí torna a ser al mateix lloc que fa pocs dies. 

A Celrà, al Gironès, la retirada de l'estelada ha generat política en el sí del govern municipal. Durant el darrer mandat, a Celrà han governat en coalició CUP i ICelrà (marca blanca d'ERC). Inicialment, les dues forces van acordar desafiar la Junta Electoral i no treure la bandera. No obstant això, l'alcalde en funcions, Gerard Fernàndez (ICelrà), va donar ordre de treure-la a esquenes de la CUP. Tot i que finalment la jornada electoral es va viure sense l'estelada a la façana de l'ajuntament, aquest matí ja hi tornava a onejar.

A Torroella la pengen dimarts

A Torroella de Montgrí, on avui és festa local, l'alcalde en funcions, Jordi Cordón (CiU), ha donat ordres a l'agutzil que torni a penjar l'estelada a la façana de l'ajuntament dimarts a primera hora. En aquest municipi del Baix Empordà, els Mossos d'Esquadra van entrar la matinada del dissabte i van despenjar la bandera després que l'alcalde es negués a fer-ho.