Uns 300 amants del vi s'apleguen a Sant Martí d'Empúries

Els organitzadors de la fira 'Arrels del Vi' asseguren que els vins sota aquesta marca cada cop estan guanyant "més pes"

Aquest matí unes 300 persones han passat pels diferents estands de la fira 'Arrels del Vi' situats a Sant Martí d'Empúries (Alt Empordà). Tot i la tramuntana, l'organització ha realitzat l'entrega de premis als vins guanyadors d'aquesta edició que han estat el Blanc dels Aspres 2013, Vinyes del Aspres; el vi negre Vinyes Velles 2012, Martí Fabra i, pel que fa a vins dolós, el premi ha recaigut en la garnatxa de l'Empordà Solera, del Mas Llunes.

Des de l'organització subratllen que cada cop noten que la fira atreu més visitants, gran part d'ells fidels que mobilitzen a amics i coneguts mitjançant el sistema del "boca-orella". A part dels 23 cellers exposats també es pot trobar les anxoves de l'Escala i la botifarra dolça del gremi de carnissers de les comarques gironines. En concret, 22 dels cellers són de la DO Empordà i un d'ells es el celler Domaine Treloar, procedent del Rosselló, convidat d'aquest any.

Des de la organització esperen superar els 2.000 visitants de passades edicions. "La nostra intenció es fer una fira professional però oberta a tot el públic on la gent pugui conèixer als cellers. A més reivindiquem que el vi va arribar a la península ibèrica per Empúries", ha comentat una de les organitzadores de la mostra, Tess Oriol. Des de la direcció ja han avançat que tenen previst celebrar els seus 10 anys d'història, el 2017, amb algun acte important. La fira tancarà portes demà, 24 de maig i comptarà amb música en directe.

"Cada cop notem més interès perquè any rere any els vins de la DO Empordà són millors, reben més premis, tenen millor distribució i se'ls troba a més restaurants. La ruta del vi del Patronat de Turisme Costa Brava també funciona i tots els cellers són molt professionals i fan vins de gran qualitat", ha conclòs Oriol. La gran majoria dels visitants asseguraven que són "addictes al vi".