Tornen a treure les dues estelades que havien aparegut a Celrà

Els Mossos d'Esquadra s'han personat aquest matí al municipi i han demanat que es despengessin

Situació rocambolesca la que s'ha viscut durant les passades hores a Celrà, al Gironès. Ahir, des de iCelrà - un dels dos socis de govern del consistori- van decidir retirar la bandera que onejava als pals situats davant de l'ajuntament després de rebre la segona notificació de la Junta Electoral.

L'alcalde ha explicat que volien evitar la "penosa imatge" dels Mossos havent de treure l'estelada, una decisió que ha generat tensions amb els seus socis, de la CUP. No obstant això, aquest dissabte al matí la vila s'ha despertat amb dues noves estelades penjades amb cinta negre. Aquest matí, però, els Mossos s'han personal al lloc i les han fet despenjar de nou amb l'ajuda d'una escala.

Des de la CUP han informat que l'encarregat de despenjar les dues estelades a Celrà ha estat un dels membres de la candidatura iCelrà-ERC que es presenta dins d'aquesta formació a les properes eleccions municipals. En principi, diversos agents uniformats dels Mossos d'Esquadra s'han personat al lloc pels volts de les deu del matí i han demanat que es despengessin les estelades que havien aparegut aquesta passada nit.

Amb l'ajuda d'una escala, s'han tret les banderes i al migdia només hi lluïa una senyera catalana. Des de la CUP han assegurat que no tenen previst tornar a instal·lar-hi noves banderes perquè "no té sentit" però no descarten que veïns de la vila o col·lectius, associacions o entitats de forma individual tornin a hissar-ne de noves.

D'altra banda, pel que fa Ripoll, una persona no identificada ha tornat a penjar una estelada al balcó del consistori ripollès aquest migdia. Aquesta passada matinada, els Mossos d'Esquadra han entrat a l'ajuntament i han retirat la bandera que hi havia tot i l'oposició del ple de Ripoll que es va reunir de forma extraordinària ahir al vespre, pocs minuts abans de la mitjanit, i va acordar mantenir l'estelada hissada. Una declaració d'intencions que no ha arribat a bon port ja que els Mossos han seguit l'ordre de la Junta Electoral central.

Pel que fa a Viladamat, a l'Alt Empordà, on durant els darrers quatre anys ha governat la CUP amb majoria absoluta, aquest matí encara hi onejava l'estelada.