La Junta Electoral dóna 24 hores al PSC de Girona per retirar cartells en zones no permeses

La resolució arriba després d'una denúncia de CiU

La Junta Electoral de Zona (JEZ) obliga el PSC de Girona a retirar cartells electorals per haver ocupat plafons reservats a altres partits. La resolució s'emet arran d'una denúncia interposada per CiU, perquè el partit va detectar que els socialistes havien invadit espais que no se'ls havien adjudicat.

Entre d'altres, els cartells que s'hauran de retirar, on apareix la imatge de l'alcaldable Sílvia Paneque, es troben en carrers com el d'Emili Grahit, la plaça Catalunya o el barri de Montilivi.

La resolució de la JEZ ja adverteix que, si el PSC no retira aquests cartells "indegudament col·locats" en 24 hores, els obrirà un expedient sancionador. La decisió es pot recórrer davant la junta provincial. La decisió de la Junta Electoral de Zona, que s'ha adoptat aquest dijous, és en resposta a una denúncia interposada per CiU. El partit es va adonar que, durant aquesta campanya electoral, el PSC havia clavat cartells a plafons que no li corresponien (i que s'havien adjudicat a d'altres formacions perquè hi pengessin la seva propaganda electoral).

Entre d'altres, CiU va denunciar que els socialistes havien posat cartells amb la imatge de la seva alcaldable, Sílvia Paneque, en llocs no autoritzats del carrer Emili Grahit, de la plaça Catalunya o al barri de Montilivi. La resolució de la JEZ és clara: tota aquesta propaganda s'ha de retirar.

"La Junta acorda requerir al PSC, mitjançant el seu representant, que de manera immediata es retirin tots aquells cartells col·locats de manera indeguda en aquells panells que no li van ser adjudicats", recull la resolució. I hi afegeix: "En cas de no verificar-ho en un termini de 24 hores, es procedirà a obrir un expedient sancionador".

La resolució de la JEZ Girona no és ferma i, com indica l'escrit, s'hi pot interposar recurs davant la Junta Electoral Provincial (que té la seu al Palau de Justícia de la ciutat).