ICV-EUiA de Girona proposa obrir les escoles bressol a les tardes i també els dissabtes

La formació defensa que l'escola pública ha de ser "generadora d'igualtat d'oportunitats"

La número 2 d'ICV-EUiA per Girona, Núria Terés, i el diputat Marc Vidal han presentat aquest dijous davant l'escola bressol de la Devesa les propostes electorals en matèria d'educació. La formació defensa que l'escola pública ha de ser "generadora d'igualtat d'oportunitats" i ha proposat que, per aprofitar els recursos existents, es creïn places d'escola bressol a la franja de tardes (a partir de les cinc) i també els dissabtes.

D'aquesta manera, a més, la formació ecosocialista creu que es podria donar feina a l'alumnat procedent del cicle superior d'educació infantil de l'IES Montilivi. ICV-EUiA ha criticat que CiU "aplica el model en favor de la concertada i en detriment de l'educació pública"


"L'escola bressol és l'espai on es gesta l'igualtat d'oportunitats per tots els recursos associats que porta a les famílies, molt especialment a les que disposen de poc capital educatiu", ha manifestat la número 2 de la llista ecosocialista.

El diputat Marc Vidal ha criticat que el Govern de CiU "ha continuat aplicant el model en favor de la concertada i en detriment de l'educació pública". "Les retallades en les subvencions a les escoles bressol o les escoles de música són el millor exemple", ha dit el diputat. Vidal ha qualificat les polítiques de CiU com a "polítiques de classe, i també de clan".

Per la seva banda, Núria Terés ha carregat contra el "model de concertació de places de CiU" a Girona en la darrera legislatura. Segons apunta, només s'han creta una o dues places a cada escola bressol privada i això, per a ICV-EUiA, és "del tot insuficient". Per això, la candidatura ha defensat l'optimització de les escoles bressol existents obrint-les també a les tardes a partir de les cinc i també els dissabtes per crear noves places d'escolarització.

Per a Terés, aquesta mesura permetria, a més, crear noves places de treball especialment orientades a l'alumnat procedent del cicle superior d'educació infantil format a l'IES Montilivi.