ERC-MES Girona lamenta no haver estat convidat al debat d'avui a TV3

Roca creu que la cadena s’equivoca ja que el seu partit va guanyar les darreres europees

ERC-MES per Girona ha emès un comunicat en que denuncia que TV3 no l’ha convidat al debat que faran els caps de llista aquest vespre al programa .CAT de la televisió catalana.

Maria Mercè Roca creu que “TV3 s’equivoca ja que ERC és una formació política clau, i per tant hauríem de poder-hi participar”. Ser un partit polític “significatiu” és el criteri que marca la Junta Electoral Central per poder ser als debats, més enllà de si es té representació o no.

Roca argumenta que ERC és un partit clau en el panorama polític municipal ja que va guanyar les darreres eleccions fetes l’any passat. En aquella ocasió ERC va aconseguir el 32,64% dels vots a la ciutat de Girona, sobrepassant de llarg el 5% que exigeix la JEC.

Per aquest motiu ERC va presentar un recurs davant la Junta Electoral Provincial argumentant que la seva formació compleix amb el criteri exigit. Per la seva banda TV3 es defensa al·legant que ja es va convidar a ERC-MES al debat que es va fer la setmana passada en la franja matinal.

Els republicans consideren que "no és el mateix participar en un debat a les nou del matí, quan l’audiència és més baixa, que en prime time a la franja del vespre". L’alcaldable d’ERC-MES se sent "discriminada" i considera "injust" que no se’ls hagi convidat al debat.